MJEŠTANI U ŠOKU

NEZAPAMĆENA POTRAGA Policija u Srbiji na nogama, traže dječaka kojeg su otela trojica muškaraca, umalo mu zgrabili i brata

 AFP/Facebook

Policija u Srbiji ovog je vikenda na nogama u nezapamćenoj potrazi za 12-godišnjim dječakom kojega su u subotu, samo stotinjak metara od obiteljske kuće, otele zasad nepoznate osobe.

Kako piše Blic , otmicu Stefana Ilića iz Banatske Subotice na jugoistoku Vojvodine prijavio je njegov mlađi brat, koji tvrdi da su i njega pokušala oteti trojica muškaraca.

Policija je tijekom subote kontrolirala sve ceste Južnog Banata u potrazi za Stefanom za koga se sumnja da je otet oko podneva.

Na ulicama Banatske Subotice do kasno u noć bila je vidljiva prisutnost mještana, ali u trošnoj kući obitelji nestalog dječaka nije bilo nikoga jer su svi navodno bili na policijskom saslušanju.

Kako je Blicu ispričao Stefanov mlađi brat, koji je bio s njim u trenutku otmice, njih su dvojica na livadi u blizini kuće čuvali ovce. U jednom trenutku prišao im je crni automobil i trojica muškaraca su ih pitala znaju li gdje ima dobro mjesto za pecanje.

Foto: Facebook

Kada su im prišli, muškarci su ih pokušali ubaciti u prtljažnik. Dječaci su se dali u bijeg prema kući, mlađi brat je uspio, ali Stefan nije, vjerojatno jer već mjesecima ima ozlijeđenu nogu.

Dio mještana tvrdi kako su na ulicama danima primjećivali crni Fiat punto, ali i objašnjavaju da je u selu vrlo brzo nastala panika i potraga za djecom.

Stefan je jedno od sedmero djece u obitelji koja se nedavno doselila iz jednog mjesta u okolici obližnjeg grada Alibunara, a njihov otac radi kao pastir u selu. Mještani kažu da su skromni i da žive u dosta teškim uvjetima.

Nestali Stefan je, kažu, jako dobro i radišno dijete. Pomagao je ocu u svemu, pa i u čuvanju ovaca. Upravo u vrijeme otmice Stefan i njegov brat su mijenjali oca u čuvanju stada.

Kako Blic neslužbeno doznaje, policija je u Margiti, selu udaljenom desetak kilometara od Vršca, privela trojicu muškaraca zbog sumnje da imaju veze sa Stefanovim nestankom. Navodno nije riječ o samim otmičarima, ali postoji sumnja da je trojac s njima na neki način povezan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:31