ISTRAGA U SRBIJI

Nikola (39) je umro nakon rutinske operacije, liječniku koji dijeli savjete na društvenim mrežama prijeti do 12 godina zatvora!

Unatoč lošem zdravstvenom stanju, istoga je dana pacijent pušten na kućno liječenje

Ilustrativna fotografija

 Evgeny Nekrasov/alamy/alamy/profimedia/Evgeny Nekrasov/alamy/alamy/profimedia

Liječnik Zoran K. iz poliklinike 0011 Medical Team-Beograd‘ osumnjičen je da je zbog nesavjesnog liječenja doveo do smrti pacijenta (39). To se dogodilo u prosincu 2022. godine, nakon što je pacijent podvrgnut laserskoj operaciji hemoroida, no liječnik je, piše Blic, izvršio operativno liječenje hemoroidalnih čvorova kod oštećenog u uvjetima opće anestezije i to neadekvatnom upotrebom lasera, uslijed čega je nakon zahvata i buđenja iz anestezije oštećeni Nikola B. (39) imao jake bolove.

Unatoč lošem zdravstvenom stanju, istoga je dana pacijent pušten na kućno liječenje.

U narednim satima je pacijent dobio visoku temperaturu, stanje mu se pogoršavalo, a i dalje je imao jake bolove. Obitelj se javila liječniku koji je izvršio operaciju, no on nije izvršio hitan pregled kako bi se utvrdilo zbog čega je došlo do takvih tegoba.

Pacijent je zatim primljen u Urgentni centar KCS, gdje je idućeg dana preminuo.

Sumnja se da je Zoran K. u stanju uračunljivosti prilikom pružanja liječničke pomoći nesavjesno postupao. Za to je predviđena kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Blic piše da se radi o liječniku koji je inače vrlo aktivan na društvenim mrežama, gdje objavljuje fotografije iz operacijske sale, dijeli savjete i objašnjava metode liječenja.

Saslušanje na sudu je bilo zakazano za danas, no na zahtjev osumnjičenika je odgođeno za kolovoz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. srpanj 2024 14:12