Glad ne pita

Uoči dvoboja Varaždina i Hajduka zavirili smo u restoran Zlatka Dalića, Marku Livaji ni tu nema mjesta...

Restoran The Family

 I. R.

Jeste li za pizzu ‘srce vatreno‘ ili pak za burge ‘family‘? Možda ste ipak jačeg apetita, pa biste prigrizli nešto konkretnije? Srneći kare s višnjama, Wellington biftek, dry age pačja prsa... Svašta se nudi u restoranu The Family kojeg je prošle godine otvorio izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Gostovanje Hajduka u Varaždinu iskoristili smo za posjet restoranu. Svratili smo pogledati kako to izgleda i što se nudi. ‘Pogubili‘ smo se u bogatom meniju i na koncu se ipak odlučili za pizzu. Ipak smo na gostovanju, navijački se jede. Brzo i jednostavno. Nećemo sad ‘inžinjavat‘!

image

Restoran The Family

I. R.

Rezervirali smo stol putem web stranice. Promptno su odgovorili kako problema nema i sve je bilo riješeno. Već na prvu, čim kročite preko vrata na oko se vidi da se novca nije žalilo. Uređen je restoran, sve je još uvijek novo. I da ne znate, bilo bi vam jasno kako je vlasnik sigurno netko iz nogometa. Zidove krase uokvireni dresovi. Mandžukić, Modrić, Perišić... Cijela ekipa je tu.

Livajinog dres nema, primjećujemo i to. Ili ga barem mi nismo vidjeli...

Naziv? The Family. Slogan je to koji dijeli i HNS. Također je to i izbornikova mantra. Često govori o obitelji, zajedništvu...

No, ajmo mi na hranu. S puta smo u Varaždin stigli gladni. Pusti interijer. Spiza nas je najviše zanimala. Odnosno pizza u ovom slučaju. Prava napoletana, vidi se odmah. I nemamo joj zamjerke. Cijena capriciose je 10 eura. Naši suputnici odlučili su se za pizzu ‘srce vatreno‘. A ima i nešto posebno.

- Ova vam je s izbornikovim potpisom – naglasio je konobar.

image
I. R.

Upali smo, dakako, i u ćakulu. Ljubazno je osoblje, mora se priznati. Pitamo:

- Svrati li izbornik?

- Dođe, dođe, često je tu.

- Onda nema opuštanja – domećemo kroz smijeh.

- Izbornik sve prati, nema šale – namiguje jedan od konobara.

Jeli smo brzo, utakmica je blizu. ‘Familiju‘ smo napustili siti i zadovoljni. Bliži se ono pravo, pravi razlog našeg dolaska u barokni grad...

image

Restoran The Family

I. R.
image

Dres Luke Modrića

I. R.
image
I. R.
image
I. R.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 13:31