IZBJEGLIČKA KRIZA

NOĆNA AGONIJA U MAĐARSKOJ Stotine očajnika pješke krenuli sa srpske granice prema Budimpešti, policija na njih bacila suzavac

 AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Još jedna grupa izbjeglica napustila je u utorak navečer prihvatni centar u mađarskom mjestu Roszkeu kod granice sa Srbijom i uputila se pješke prema Budimpešti. Situacija se dodatno zakomplicirala jer su pojedinci u toj skupini pokušali probiti policijski kordon, pri čemu je jedan policajac uzvratio suzavcem, prenosi RTS .

Kao što se vidi na fotografijama s mjesta događaja, nekolicini osoba je zbog suzavca pozlilo.

Mađarska televizija M1 izvještava da se situacija u međuvremenu smirila te da je 300 izbjeglica zaustavljeno nekoliko kilometara dalje od prihvatnog centra. U večernjim je satima policija nastojala uvjeriti izbjeglice da uđu u autobuse koji bi ih vratili u prihvatni centar, no dio njih je to odbio tako što su sjeli na cestu iz prosvjeda.

Cesta koja spaja Roszke i Segedin zbog svega je bila zatvorena.

Fotogalerija: Izbjeglice nakon što je na njih bačen suzavac

M1 navodi da se u trenutno u prihvatnom centru u Roszkeu nalazi između 100 i 200 izbjeglica, no da novi nastavljaju prelaziti 'zelenu granicu' sa Srbijom iz Horgoša i Kanjiže.

Kako bi se zbrinuo rastući broj izbjeglica počelo je podizanje još jednog kampa te su osigurane topla garderoba i deke zbog nadolazećih hladnijih temperatura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:28