VREMENSKA NEPOGODA

NOVA KATRINA Više od 1200 nestalih u katastrofalnim poplavama u Coloradu

This US Army National Guard photo obtained September 13, 2013 shows Colorado National Guardsmen(CONG) as they respond to floods in Boulder County, Colorado, on September 12, 2013. CONG are working with local agencies to help citizens in the area affected by the flooding by evacuating people using high-clearance vehicles. AFP PHOTO / US ARMY NATIONAL GUARD/Joseph K. VonNida/ == RESTRICTED TO EDITORIAL USE / MANDATORY CREDIT: "AFP PHOTO /US ARMY NATIONAL GUARD/Joseph K. VonNida / NO MARKETING / NO ADVERTISING CAMPAIGNS / DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ==
 AFP / Unknown

Broj nestalih u katastrofalnim poplavama u Coloradu u ponedjeljak se popeo na 1254, a poplava se proširila na 15 okruga dok kiša ne prestaje padati a prognoze su da će trajati još najmanje pet dana.

“Ne očekujemo da ćemo naći 1254 tijela” rekla je glasnogovornia lokalne podružnice Ministarstva domovinske sigurnosti Micki Trost pokušala je u ponedjeljak smiriti situaciju i rekla je kako “ne očekuje da će pronaći baš 1254 tijela” već da će dosta ljudi ipak biti spašeno.

Dosad je potvrđena pogibija petero ljudi. Poplave su počele u srijedu i dosad je uništeno oko 1500 kuća, a 17500 ih je oštećeno prema početnoj procjeni Ureda za hitne intervencije u Coloradu.

Odsječeno je više prometnica, oštećeni mostovi a procjenjuje se da će materijalna šteta biti stotine milijuna dolara pa mnogi poplave u Coloradu već uspoređuju s uraganom Katrina koji je 2005. uništio New Orleans

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 08:36