DRAMA U SAD-U

Nova pucnjava nedaleko republikanske konvencije: Policija ubila čovjeka naoružanog noževima

Naredili su mu da baci noževe, no ovaj to nije učinio, već je nasrnuo na drugu osobu, nakon čega je policija otvorila vatru

Policija Milwaukeeja

 Screenshot Twitter

Nedaleko mjesta gdje se u utorak održavala Nacionalna konvencija republikanaca u američkoj saveznoj državi Wisconsin, zbila se nova drama te su snage sigurnosti ubile jednog muškarca.

Pet policajaca iz Columbusa u Ohiju u utorak su upucali naoružanog čovjeka nedaleko središta Milwaukeeja, rekao je šef policije Jeffrey Norman.

Policajci su rekli da su vidjeli svađu između dvoje ljudi, od kojih je jedan držao noževe. Naredili su mu da baci noževe, no ovaj to nije učinio, već je nasrnuo na drugu osobu, nakon čega je policija otvorila vatru.

Na snimkama kamera koje su policajci imali na svojim uniformama, vidi se kako je u trenutku pucnjave čovjek još uvijek držao noževe u rukama.

‘Nečiji život je bio u opasnosti‘, rekao je Norman braneći postupak policajaca.

Tisuće policijskih službenika iz razbih dijelova zemlje nalaze se u Milwaukeeju i kako bi dodatno osigurali konvenciju koja je započela u ponedjeljak i traje do četvrtka.

Incident se dogodio samo nekoliko dana nakon pokušaja atentata na bivšeg američkog predsjednika i republikanskog kandidata Donalda Trumpa tijekom skupa u Pennsylvaniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 03:28