MUČAN SLUČAJ

Novi detalji o smrti curice (2) koju je otac ostavio u autu na plus 42: ‘Lagao je, pogledajte snimke nadzorne kamere‘

Otac troje djece rekao je policiji da je ostavio uključenu klimu u automobilu, ali je znao da će se automatski isključiti nakon otprilike 30 minuta

Christopher Scholtes sa suprugom Erikom, Parker i njene dvije starije sestre

 Društvene mreže

Obdukcija je pokazala da je dvogodišnja djevojčica Parker Scholtes umrla od izloženosti vrućini u automobilu nakon što ju je otac ostavio na prilazu ispred kuće. Riječ je o stravičnom slučaju o kojem je Jutarnji list već pisao i koji se dogodio oko 16:15 9. srpnja ispred obiteljske kuće u Marani, sjeverno od Tucsona, Arizona.

Njezin otac Christopher Scholtes (37) optužen je za ubojstvo drugog stupnja i zlostavljanje djeteta nakon što je policija otkrila da ju je ostavio u automobilu da spava tri sata.

Medicinski istražitelj okruga Pima rekao je da je temperatura u automobilu bila viša od 42 Celzijeva stupnja kada su prve spasilačke ekipe stigle.

Obdukcija obavljena 10. srpnja potvrdila je da je Parker umrla od izloženosti toplini, a u izvješću je sve navedeno kao ‘nesretni slučaj‘.

Scholtes je rekao policiji da je Parker ostavio na njezinoj autosjedalici u vozilu s upaljenim motorom i uključenom klimom jer je nije želio probuditi.

Tvrdio je da je bila ondje manje od sat vremena nakon što su stigli kući, ali nadzorne snimke otkrile su da je u autu bila više od tri sata na izravnoj sunčevoj svjetlosti, pokazala je kaznena prijava koju je dobio na uvid DailyMail.com.

Njegova supruga Erika Scholtes, liječnica u bolnici u kojoj je Parker proglašena mrtvom, stigla je kući u 16:08 i pitala je gdje joj je kći, a zatim ju je pronašla u automobilu, rekla je policija.

Dok je Parker hitno prevezena u bolnicu, poslala je suprugu poruku: ‘Rekla sam ti da ih prestaneš ostavljati u autu, koliko sam ti puta rekla.‘

Kasnije je dodala: ‘Izgubili smo je, bila je savršena.‘

Scholtes je odgovorio supruzi: ‘Dušo, žao mi je! Kako sam mogao ovo učiniti. Ubio sam našu bebu, ovo ne može biti stvarno.‘

Drugo dvoje Scholtesove djece, u dobi od devet i pet godina, reklo je policiji da ih je njihov otac redovno ostavljao same u automobilu.

Djeca su rekla policiji da je Scholtes ‘bio ometen igranjem igrica i spremanjem hrane‘, stoji u optužnici.

Otac troje djece rekao je policiji da je ostavio uključenu klimu u automobilu, ali je znao da će se automatski isključiti nakon otprilike 30 minuta, na temelju prethodnog iskustva.

Scholtes je rekao policiji da je stigao kući s Parker oko 14:30, ali nadzorne snimke sa susjedovih kamera pokazuju da je njegov automobil stigao do kuće oko 12:53.

Kamere su također pokazale da Scholtes nikada nije izašao van provjeriti Parker sve dok njegova žena nije stigla kući i pitala gdje je, tvrdi policija.

Nekoliko minuta kasnije otkrili su da Parker ne daje znakove života u stražnjem dijelu automobila te je hitna pomoć pozvana u 16.16.

Anesteziologinja Erika Scholtes nazvala je smrt svoje kćeri ‘velikom pogreškom‘ dok je molila suca da ponovno razmotri zadržavanje njezina supruga u pritvoru do sljedećeg saslušanja u kolovozu.

Sudac je podržao njen zahtjev, složivši se da ga se pusti na slobodu do sljedećeg saslušanja kako bi mogao ‘započeti proces tugovanja‘ sa svojom rodbinom.

‘Samo želim da djeca vide svog oca kako im ne bih morala reći da će pretrpjeti još jedan gubitak‘, kroz suze je prozborila Erika.

Obrana ističe kako Scholtes nema nikakvu kriminalnu prošlost, osim optužbe za vožnju pod utjecajem od prije 15 godina. Bio je optužen i za napad, ali je ta optužba povučena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 10:31