EMOTIVNA PORUKA

Obitelj ubijenog grčkog navijača uoči sutrašnjeg pogreba: ‘Ne kupujte vijence, uplatite novac...‘

Njegovi roditelji teško su primili vijest o pogibiji. Majka je doživjela srčani udar, a otac se onesvijestio i završio u bolnici

Svijeće i cvijeće na mjestu gdje je ubijen navijač AEK-a

 Dimitris Kapantais/Sooc Via Afp

U petak pred trojicom grčkih istražitelja počinje saslušanje optuženih u slučaju krvavih navijačkih nereda ispred OPAP Arena u Ateni u kojima je u noći s ponedjeljka na utorak ubijen navijač AEK-a 29-godišnji Michalis Katsouris.

Krvavi sukob među navijačima već danima ne silazi s naslovnica domaćih i grčkih portala, dok se obitelj ubijenog Katsourisa priprema za sutrašnji pogreb.

Njegovi roditelji teško su primili vijest o pogibiji. Majka je doživjela srčani udar u utorak, ali je u četvrtak izašla iz bolnice. Pritisak nije podnio niti otac koji se onesvijestio i završio u bolnici.

Obitelj preminulog navijača uputila ja apel u kojemu moli građane da umjesto vijenaca za pogreb novac uplate udruzi za djecu oboljelu od raka ‘Elpida‘.

Pogreb će biti održan u petak u 17 sati u Elefsini, gradiću nadomak Atene u kojemu je živio Michalis Katsouris.

Nogometni klub AEK objavio je na Facebooku poruku njegove obitelji.

- Naš Michalis bio je osjećajno, dobrodušno dijete koje je nesebično pomagalo unesrećenima u požarima. Pomagao je beskućnicima i imao vjeru u Boga. Zato je njegova obitelj odlučila da se umjesto vijenaca prilože donacije za djecu, u korist Udruge „ELPIDA – UDRUGA PRIJATELJA DJECE OBOLJELE OD RAKA“, navodi se na Facebooku.

Grčko javno tužiteljstvo podnijelo je kaznenu prijavu protiv 104 osobe, od kojih su većina hrvatski državljani, u kojoj ih se tereti za četiri kaznena djela i sedam prekršaja tijekom krvavog obračuna u Nea Philadelphiji.

Grčki mediji javljaju da je za ubojstvo osumnjičen Grk, inače navijač Panathinaikosa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 22:10