KRVAVA ODMAZDA

Objavljeni identiteti izraelskih vojnika koje je ubio Hezbolah: Svi su imali 19 godina

Izraelska nacionalna služba spašavanja priopćila je da je u napadu ranjena sveukupno 61 osoba

Alon Amitay, Yoav Agmon, Omri Tamari i Yosef Hieb

 IDF

U napadu Hezbollahove bespilotne letjelice na vojnu bazu u središnjem Izraelu u nedjelju su ubijena četiri vojnika i teško je ranjeno još sedam osoba. IDF je sada objavio imena vojnika - svi su bili tinejdžeri i imali 19 godina, prenosi Associated Press.

Poginuli su narednik Omri Tamari, narednik Yosef Hieb, narednik Yoav Agmon i narednik Alon Amitay, javlja Sky News. Izraelska vojska je također priopćila da se radilo o “najsmrtonosnijem napadu militantne skupine” unazad dva tjedna, kad je počela Izraelova kopnena invazija na Libanon.

image

Prizori iz Binyamina nakon napada

Oren Ziv/Afp
image

Prizori iz Binyamina nakon napada

Oren Ziv/Afp

Hezbollah je rekao da je napad u blizini grada Binyamine bio odmazda za izraelske napade na Bejrut prošlog četvrtka, u kojima su poginule 22 osobe. Kasnije su dodali da su gađali izraelsku elitnu brigadu Golani, lansirajući desetke projektila kako bi okupirali izraelske sustave protuzračne obrane tijekom napada dronova.

Izraelska nacionalna služba spašavanja priopćila je da je u napadu ranjena sveukupno 61 osoba, dodajući da je rijetkost da toliko ljudi bude ozlijeđeno, s obzirom na napredne sustave protuzračne obrane.

Početkom ovog mjeseca, Izrael je pokrenuo kopnenu operaciju u Libanonu s ciljem oslabljenja Hezbollaha i odvraćanja skupine od granica, kako bi se tisuće raseljenih Izraelaca vratilo svojim domovima.

image

Prizori iz Binyamina nakon napada

Oren Ziv/Afp
image

Prizori iz Binyamina nakon napada

Oren Ziv/Afp

Napad Hezbollaha u nedjelju dogodio se istog dana kad je SAD priopćio da će poslati novi sustav protuzračne obrane u Izrael, kako bi pomogli u jačanju zaštite od projektila, zajedno sa osobljem potrebnim za upravljanjem njime.

Izrael trenutno ratuje s Hamasom u Gazi i Hezbollahom u Libanonu, skupinama koje podržava Iran, dok stručnjaci očekuju da će potencijalno napasti i Iran kao odmazdu za raketni napad ranije ovog mjeseca. Iran je najavio da će odgovoriti na svaki Izraelski napad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. listopad 2024 12:16