SMRTONOSNI FOSFIN

Očajnički se pokušavala riješiti stjenica, slučajno je ubila susjedovu kćer, i to na njezin 11. rođendan...

Akter je priznala ubojstvo iz nehata te je uvjetno osuđena na dvije godine zatvora te 150 sati neplaćenog rada

Ilustrativna fotografija

 Profimedia/

Majka dvoje djece ipak neće u zatvor nakon što je slučajno ubila susjedovu kćer na njezin 11. rođendan ilegalno uvezenim otrovnim plinom kojim je pokušavala istrijebiti stjenice.

Jesmin Akter (34) nije pročitala uputstvo na ambalaži prije nego što je upotrijebila smrtonosnu količinu aluminijevog fosfida, kojeg je donijela iz Italije kako bi se riješila stjenica u svom stanu u Londonu. Sve se dogodilo 2021. godine.

Nakon što je po imanju raspršila otrov, svoju je obitelj izvela iz stana na 24 sata.

Tvar koju je u Italiju iz Bangladeša donijela njezina majka, reagirala je s vlagom, što je stvorilo otrovni plin fosfin. Njega mnogi uspoređuju s kemijskim bojnim agensima, piše Sky News.

Otrovni je plin prodro u susjedne stanove, zbog čega je Fatiha Sabrin umrla na svoj 11. rođendan, a još je jedno malo dijete završilo u bolnici.

Akter je priznala ubojstvo iz nehata te je uvjetno osuđena na dvije godine zatvora te 150 sati neplaćenog rada.

image

Ilustrativna fotografija

T14/zuma Press/profimedia/T14/zuma Press/profimedia

Sutkinja Alexia Durran je rekla da je u toj stambenoj zgradi bilo problema sa stjenicama, a napori stanodavca u rješavanju tih problema nisu davali rezultate. Krijumčarenjem aluminijeva fosfida na letu iz Italije, Akter je mogla izazvati katastrofalni incident u zraku i stotine života dovesti u opasnost.

Ubrzo nakon što je postavila otrovnu tvar po svojem stanu, drugi stanari, uključujući i djeca, počeli su se osjećati loše.

Na sudu je svjedočio i slomljeni otac umrle djevojčice, Mohammed Islam, rekavši da je njegova kćer bila ‘nevjerojatno i inteligentno dijete koje je bilo prijatelj sa svima, kao i velika pomoć svojoj majci‘.

- Fatiha je umrla na svoj 11. rođendan. Taj datum sada proganja njezinu obitelj. Koju god kaznu da izreknem, ona neće vratiti Fatihu i obitelji će se činiti neprikladnom, rekla je sutkinja.

Obratila se i optuženoj.

- Razumijem da vas sada preplavljuje krivnja. Vjerojatno nikada nećete zaboraviti da je ono što se Fatihi dogodilo rezultat vaših postupaka. Mladi život pun obećanja je izgubljen, dodala je sutkinja.

Optužena je rekla da nije znala da proizvod sadrži tako opasan otrov te da ga je upotrijebila u očaju nakon što je stanodavac sve pokušao i nikako nije uspio riješiti problem sa stjenicama.

Ispričala se obitelji umrle djevojčice, prenosi Sky News.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. srpanj 2024 05:11