MRAČNA PROŠLOST

Odbio je evakuaciju, ostao na brodu, preživio uragan i osvojio srca mnogih! A onda šok: ‘Znate li kakav je zaista poručnik Dan!?‘

Student tvrdi da mu nije žao što je pokušao pomoći poručniku Danu.

Poručnik Dan prije dolaska uragana

 Spencer Platt/Getty Images Via Afp

Priča o stanovniku Tampe na Floridi, kojega od milja zovu poručnik Dan, obišla je svijet nakon što se oglušio na zamolbe policije i novinara da se evakuira sa svog broda prije dolaska uragana Milton, prenosi Daily Mail.

Osvojio je srca mnogih, a jedan je student Terrence Concannon čak za njega pokrenuo stranicu GoFundMe na kojoj je od donacija prikupljeno 40.000 dolara za pomoć poručniku čije je pravo ime Joseph Malinowski.

Čak je jedan streamer Adin Ross pristao poručniku Danu kupiti novi brod i ponudio mu poslovnu priliku - da zarađuje od prenošenja njegove svakodnevice na internetu. Njegove izjave uoči dolaska uragana obišle su svijet.

image

Poručnik Dan prije dolaska uragana

Spencer Platt/Getty Images Via Afp

- Najsigurnije mjesto u kojemu se možete naći tijekom poplave je brod. To smo naučili s Noom. Svi koji su ostali na kopnu su se utopili, a Noa i životinje su preživjeli, rekao im je podsjetivši na biblijsku priču o Noinoj arki. - Svi ste vi roboti, svi ste ovce. Samo slijedite mase. Ja sam crna ovca, ja ću napraviti ono što smatram ispravnim, rekao je tada.

Naglo mu je porasla popularnost na internetu, a onda je na vidjelo isplivala njegova kriminalna prošlost.

Student Concannon ističe da nije znao za njegovu prošlost kada je ponudio pomoć Malinowskom. Tvrdi da mu nije žao što je pokušao pomoći poručniku Danu.

- Nikad nije spomenuo ništa o tome. Nisam imao pojma o njegovoj prošlosti i nisam od onih koji osuđuju. Ja sam samo vidio da je to lik koji treba pomoć, rekao je Concannon, koji je prvi put sreo Malinowskog prije četiri tjedna dok je išao kući s kampusa.

‘Često bih prolazio kraj njega, a onda mu se jednog dana ugasio motor na brodu dok je bio ispod mosta pa je vikao. Dobacio mi je uže, a sam ga izvukao‘, ispričao je.

Zabrinuo se za poručnika Dana dok se uragan Helena približavao Floridi, a još više kada su počele katastrofične prognoze o Miltonu. Počeo ga je još više snimati i objavljivati snimke na TikToku. Kako se oluja približavala, priča Malinowskog postajala je sve popularnija, a korisnici su počeli isticati da poručnik Dan ima kriminalni dosje koji seže 12 godina u prošlost.

Malinowski je imao više od 70 kontakata s policijom na Floridi i u Sjevernoj Karolini od 2012. godine, prema javnoj evidenciji koju je Daily Mail dobio na uvid. Uključen je u nekoliko sudskih procesa u New Jerseyu. Njegov kriminalni dosje sadrži optužbe za posjedovanje droge, napad, pružanje otpora policiji, provalu i zlostavljanje.

image

Poručnik Dan prije dolaska uragana

Spencer Platt/Getty Images Via Afp

Streamer Adin Ross je odlučio povući svoju ponudu za kupovinu novog broda Malinowskom nakon što je otkrio njegovu povijest.

‘On je došao k meni - nikad to nisam tražio. Tražio je da budem na Kicku 100 sati mjesečno, rekao sam da nema problema‘, rekao je Malinowski u četvrtak na TikToku nakon što je ponuda poništena.

Nedavno je Joseph odslužio šest mjeseci zatvora jer je udario policajca u nos. Oslobođen je 2022. godine. Manje od godinu dana nakon što je pušten, Malinowski je optužen da je zapalio klupu u parku i polio benzinom jednu ženu. Međutim, slučaj je odbačen iz nepoznatih razloga.

Prošle godine Malinowski je također imao sukob s policijom zbog potapanja jedne jedrilice na istočnoj obali Floride, kako je izvijestio Orlando Sentinel. Malinowski će kasnije ove godine opet pred kazneni sud zbog spora oko vlasništva nad brodom.

‘Odležao sam u zatvoru, ali mogu vam reći - nevin sam po svim optužbama!‘, tvrdi Malinowski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2024 11:42