ŠOKANTNA SNIMKA

Odlomio se dio dizalice i pao na automobil u kojem je bila žena: Svi su mislili da joj nema spasa, a onda je samo išetala...

Policija je utvrdila da je pad dijela dizalice nesretan slučaj i nitko zbog njega neće biti kazneno gonjen
 TNS/ABACA/Abaca Press/Profimedia

Policijska uprava Fort Lauderdalea objavila je u utorak novu snimku pada dijela dizalice na Most Jugoistične 3. avenije koji se dogodio 4. travnja u američkom gradu Fort Lauderdaleu u saveznoj državi Floridi. Nekoliko je osoba ozlijeđeno u padu dijela dizalice, a incident je rezultirao i pogibijom jedne osobe, piše američka TV postaja WSVN.

Dio dizalice pao je na crni automobil marke Pontiac za čijim je volanom bila Carol Zinser. Na objavljenoj se snimci može vidjeti da je Zinser iz njega izašla čim ga je oštetio dio dizalice. Policajci su joj odmah prišli i začudili se kada im je rekla da nije ozlijeđena. "Malo sam šokirana, a voljela bih imati svoj mobitel", rekla je Zinser. Policajci su joj rekli da će joj pribaviti mobitel.

Dizalica čiji je dio pao na spomenuti most nalazila se na gradilištu u njegovoj blizini, a druga snimka pada pokazuje da je dio dizalice naoko prvo udario u objekt koji se gradi te potom pao na most. Građevinski radnik Jorge de la Torre (27) podlijegao je ozljedama koje je zadobio kad je pao zajedno s teretom koji se nalazio na jednoj strani objekta.

U padu dijela dizalice ozbiljnu je ozljedu glave zadobila Gemma Lynn Castillo, putnica u automobilu koji se vozio iz crnog Pontiaca na koji je dio pao.

Dvije su osobe u padu zadobile lakše tjelesne ozljede. Osim crnog Pontiaca koji pripada Carol Zinser, u padu je oštećen barem još jedan automobil.

image
TNS/ABACA/Abaca Press/Profimedia

Policija je utvrdila da je pad dijela dizalice nesretan slučaj i nitko zbog njega neće biti kazneno gonjen. Uprava za zaštitu na radu Sjedinjenih Američkih Država, državna agencija koja istražuje i proučava radna mjesta, spomenuti incident još uvijek istražuje.

Castillo, kojoj je kasnije dijagnosticirana ozljeda mozga, tužila je pet tvrtki koje su povezane s padom. Od njih potražuje 50 milijuna dolara, piše CBS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 21:16