SEKUNDE DO TRAGEDIJE

Opsadno stanje na Floridi, FBI objavio prve detalje i ime muškarca koji je uhićen zbog novog pokušaja atentata na Trumpa

Neimenovani policijski dužnosnik kazao je da je Trump bio 300 do 400 metara udaljen od osumnjičenika, odnosno jednu ili dvije rupe na golf terenu

Prizori s Floride, mjesto gdje se skrivao Ryan Wesley Routh

 /Profimedia

Kako navodi FBI, bivši američki predsjednik i kandidat Republikanske stranke na predsjedničkim izborima u SAD-u, Donald Trump, na sigurnom je nakon onoga što se prema prvim informacijama čini kao novi pokušaj atentata pokraj njegova terena za golf u West Palm Beachu na Floridi.

Osumnjičenik je uhićen, a kako pišu NBC i Fox News, radi se o 58-godišnjem Ryanu Wesleyu Routhu.

Washington Post piše da je Trump igrao golf na terenu kada se dogodio incident. Kako tvrdi šerif okruga Palm Beach na Floridi, 58-godišnji Ryan Wesley Routh skrivao se u grmlju uz golf teren kada su agenti tajne službe, koji su vršili monitoring terena, uočili puščanu cijev.

Počela je pucnjava, Routh je pritom odbacio automatsku pušku nalik AK-47, dva ruksaka i druge stvari i zatim pobjegao u crnom Nissan automobilu.

Jedan od svjedoka uočio je osumnjičenika, fotografirao njegov automobil i registarske tablice i tako ispao heroj. Njegova je prisebnost dovela do toga da ga policija zaustavi već u susjednom okrugu.

Kako navodi šerif okruga Palm Beach, Routh je trenutno u pritvoru.

U međuvremenu, Donald Trump objavio je da je dobro i na sigurnom.

Neimenovani policijski dužnosnik kazao je da je Trump bio 300 do 400 metara udaljen od osumnjičenika, odnosno jednu ili dvije rupe na golf terenu.

Bijela kuća je u priopćenju rekla da su predsjednik Joe Biden i potpredsjednica Kamala Harris obaviješteni o incidentu i da im je laknulo kad su znali da je Trump na sigurnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 03:28