RASPISANA TJERALICA

Ostavio je djecu u kipućem autu, policija ga pronašla u frizeraju, a onda je njegova izjava sve zatekla

Kada su se vratili u frizerski salon kako bi ga priveli, frizeri su ih izvijestili da je osumnjičenik pobjegao nedugo nakon ispitivanja

Djeca s policijom

 /Local Police Of The Canary Ilsand Blog

Sedmogodišnja djevojčica iz Velike Britanije i njezina mlađa sestra pronađene su ‘napuštene‘ u kipućem automobilu sa zatvorenim prozorima na Tenerifima, javljaju lokalni mediji, a prenosi Daily Mail.

Djevojčicu i jednogodišnju bebu navodno je 17. lipnja uočio zabrinuti mještanin, koji je rekao da je iznajmljeni bijeli Volkswagen Polo bio parkiran na suncu ispred trgovačkog centra u Los Cristianosu.

Odlučio je 15 minuta pričekati roditelje da se pojave, no s obzirom na to da njima nije bilo ni traga, pozvao je policiju.

Policajci su nagovorili sedmogodišnjakinju da otključa vrata automobila gdje su pronašli jogurte i sokove, kao i dokumente muškarca za kojeg se vjeruje da je otac djevojčica.

Krenuli su tražiti 38-godišnjaka po trgovačkom centru, a na posljetku su ga pronašli - u frizerskom salonu.

No on je negirao da je otac djevojčica i rekao im da se ne zove kao čovjek kojeg traže.

S obzirom na to da nisu mogli locirati roditelje, policajci su obavijestili lokalno tužiteljstvo, a do oca su došli tek uz pomoć rent-a-car tvrtke od koje je unajmio vozilo.

Vozačka dozvola i druge informacije potvrdile su da je muškarac s kojim je policija razgovarala u frizerskom salonu ipak otac djevojčica i da je lagao policajcima o svom identitetu.

Kada su se vratili u frizerski salon kako bi ga priveli, frizeri su ih izvijestili da je osumnjičenik pobjegao nedugo nakon ispitivanja.

Stvar se dodatno zakomplicirala kada je na mjesto događaja došao 35-godišnji Poljak i policiji rekao da je prijatelj oca djevojčica.

Tvrdio je da ga je muškarac zamolio da ih pokupi, ali su policajci odbili pustiti djecu dok se njihovi roditelji u potpunosti ne identificiraju.

Policija je na kraju uspjela ući u trag majci djevojčica, 27-godišnjoj britanskoj turistkinji.

Ona je kontaktirana i došla je u trgovački centar, gdje su službenici potvrdili njezin identitet i predali joj djecu.

Policija je otvorila slučaj i pokušava pronaći oca i uhititi ga pod sumnjom da je napustio djecu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 20:23