NEOPJEVANI JUNACI

Ova grupica ukrajinskih vojnika ostala je odsječena u šumi: Punih 70 dana su odbijali ruske napade, a onda je stigao spas

Akcija spašavanje ukrajinskih vojnika koji su zaglavili u šumi dogodila se u trenutku kada su se ruske trupe približavale Časivu Jaru

Grupa od osam ukrajinskih vojnika koja se 70 dana uspješno branila od ruskih trupa

 225. Odvojena Jurišna Bojna/Facebook

Osmeročlana grupa ukrajinskih vojnika sačinjena od trupa iz 225. odvojene jurišne bojne Ukrajinske kopnene vojske te 223. marinske bojne Ukrajinskog marinskog korpusa ove je godine početkom svibnja 70 dana odbijala ruske napade prije nego što su je spasile kolege iz 24. mehanizirane brigade Ukrajinske kopnene vojske, piše Forbes.

Spomenuti su se okršaji dogodili u šumi sjeverozapadno od Časiv Jara u Donjeckog oblasti na istoku Ukrajine. Ukrajinski su vojnici bili u kružnoj obrambenoj poziciji kada su uočili da im se približavaju ruske snage. Nedugo zatim, Rusi su ih okružili, a pomoći nije bilo na vidiku. Najbliže ukrajinske trupe od njih su bile udaljene stotinama metara.

Dok su čekali da se 24. mehanizirana brigada probije do njih i osujećivali ruske napade, preživljavali su zahvaljujući - dronovima. Pripadnici 225. desantne bojne objavili su na društvenoj mreži Facebook da su pokušali probiti rusku liniju, ali da su im kolege hranu, vodu i municiju mogli dostavljati jedino s pomoću dronova.

"Unatoč ozljedama i stalnom pritisku neprijatelja, borci obranili položaj i prvom su prilikom vraćeni u rotaciju. Položaj je naš, put je otključan", napisala je 225. desantna bojna na Facebooku te priložila fotografiju osmorice izmoždenih vojnika.

Akcija spašavanje ukrajinskih vojnika koji su zaglavili u šumi dogodila se u trenutku kada su se ruske trupe približavale Časiv Jaru, a Forbes navodi da je akcija Ukrajincima pomogla da učvrste svoju obrambenu liniju u i oko Časiva Jara.

Forbes piše da ovo nije prvi puta da su dronovi spasili nekog ukrajinskog vojnika. Dron je u lipnju pet puta nastrijeljenog Dmitra spasio od gotovo sigurne smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. srpanj 2024 14:57