NE ODOBRAVAJU

Ova scena s otvaranja OI razbjesnila mnoge, kritizirali je i Elon Musk i Marijana Petir: ‘Nepoštivanje kršćanstva!‘

I brojni drugi gledatelji burno su reagirali zbog ovog performansa na društvenim mrežama

Parodija posljednje večere na otvaranju Olimpijskim igrama mnogima se nije svidjela

 Screenshot X

Nakon što je održana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, kršćani diljem svijeta, uključujući i osnivača Tesle Elona Muska, oštro su je osudili zbog, kako tvrde, "očite parodije na Posljednju večeru Isusa Krista." Riječ je o performansima koji su održani, a posebno im je sporan jedan koji je prikazivao više drag queen osoba za stolom.

Gledatelji su, naime, primijetili da je 18 izvođača rekreiralo scenu, odnosno posljednju večeru Isusa i njegovih učenika prije njegova raspeća.

"Ovo je bilo krajnje nepoštovanje prema kršćanstvu", poručio je Musk na X-u, bivšem Twitteru.

Ova se scena nije svidjela ni nekima u Hrvatskoj.

"Olimpijske igre u Parizu počele su kontroverznim nastupom, koji su neki protumačili kao rekonstrukciju Posljednje večere i ismijavanje kršćanstva. Kršćanstvo je imalo snažan utjecaj na stvaranje europskog identiteta te ima ključnu ulogu u europskom načinu života.

Ne možemo ostvariti multikulturalno društvo ako većinska domaća kultura nije samosvjesna i odriče se vlastitog identiteta", napisala je dugogodišnja eurozastupnica bliska HDZ-u, Marijana Petir.

I brojni drugi gledatelji burno su reagirali zbog ovog performansa na društvenim mrežama.

"Kao kršćanin, ljutit sam što su Olimpijske igre ismijavale Posljednju večeru, zamijenivši Gospodina i njegove apostole ljudima koje bi nam Isus rekao da volimo i poštujemo", glasio je jedan od komentara na X-u.

"NEĆU gledati Olimpijske igre sve dok organizatori ovu podlu parodiju Isusove posljednje večere smatraju prihvatljivom. Ovo je napad na cijelo kršćanstvo! Krajnje odvratno. Olimpijske igre treba bojkotirati", glasio je jedan od komentara.

"Islamu se nikada nisu ovako ismijavali", dodao je još jedan komentator.

I hercegovački fratar Mario Knezović je izrazio svoje mišljenje o Olimpijskim igrama na Facebooku, nazivajući ih ‘‘Sotonskom izmetinom‘‘.

Njegov bizarni status s Facebooka prenosimo u cijelosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. kolovoz 2024 22:37