‘BRUKA I SRAMOTA‘

Ovako izgleda jutarnji program u Srbiji: ‘Predsjednik je bio očajan kada je vidio hrvatsku zastavu. Sramota!‘

Glavni urednik srpskog tabloida Informer rekao je da je za prisustvo hrvatske zastave na zrakoplovu znao, ali da je šutio zbog mira u domovini

Predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić; voditelj emisije ”Dobro jutro Srbijo” Milomir Marić

 Screenshot/Youtube

Glavni urednik srpskog tabloida Informer Dragan J. Vučićević rekao je u srijedu da je predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić bio neraspoložen kad je 11. lipnja nogometnoj reprezentaciji poželio sretan put do Njemačke i Europskog prvenstva u nogometu jer je na zrakoplovu kojim su "Orlovi" putovali bila hrvatska zastava.

- Uveli su predsjednika (Srbije Aleksandra Vučića) s hrvatskom zastavom. Ogromna bruka, a nisam htio (u srijedu) o tome pričati. Za ovo netko mora odgovarati. Očekujem reakciju nadležnih. Znam predsjednika, neće reagirati... Očekujem da progovori o svemu ovome. Na zrakoplovu kojim je ispraćena reprezentacija bila je hrvatska zastava. Znao sam, a nismo objavili. Znao sam od toga dana. Nisam objavio zato što je bruka i sramota - rekao je Vučićević tijekom gostovanja u emisiji "Prve info" Informerove TV postaje.

Predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić rekla je u srijedu tijekom gostovanja u emisiji "Dobro jutro Srbijo" TV postaje Happy da pretpostavlja da je hrvatska zastava na zrakoplovu kojim su nogometaši Srbije otputovali u Njemačku bila tajna kako se "Orlovi" ne bi uznemiravali, da se o tome ne bi govorilo te da se ne bi potezalo pitanje odgovornosti.

- To je točno, to je istinita priča. Predsjednik (Srbije Aleksandar) Vučić bio je očajan zbog toga, izuzetno ljut... Da je sramota, sramota je. Ja očekujem da se odgovorni za to identificiraju da se vidi zbog čega se to dogodilo. Mi imamo našu Air Serbiju, uvijek svi putujemo Air Serbijom. Ja znam kada predsjednik Aleksandar Vučić putuje na putovanja, na duga putovanja kao npr. u Narodnu Republiku Kinu da uvijek putuje Air Serbijom. Kada sleti, onda se vidi "Air Serbia", to je naš ponos. Zašto se ovo tako dogodilo? Ne znam, ali znam da se dogodilo i da se o tome nije govorilo da ne bi prebacivali temu i fokus s podrške našoj reprezentaciji. Mislim da je to bila ispravna odluka - rekla je Brnabić i nakon toga još jednom pozvala da se utvrde odgovorni za taj događaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 15:02