HEROJ

Ovo je čovjek koji je ubijen na Trumpovom skupu, bivši je vatrogasac: ‘Bacio se na obitelj kako bi ih zaštitio‘

- Mržnja prema jednom čovjeku oduzela je život čovjeku kojeg smo najviše voljeli, rekla je njegova sestra

Corey Comperatore ubijen je na Trumpovu skupu

 Facebook/

Osoba koja je u subotu poginula u pucnjavi na skupu bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa u Pennsylvaniji identificirana je kao 50-godišnji Corey Comperatore, prema objavi njegove obitelji na Facebooku.

„Trumpov skup u Pennsylvaniji odnio je život mog brata, Coreya Comperatorea. Mržnja prema jednom čovjeku oduzela je život čovjeku kojeg smo najviše voljeli“, rekla je sestra žrtve u objavi u nedjelju.

Prema izvješću Pittsburgh Post-Gazette, Comperatore je prethodno bio šef dobrovoljnog vatrogasnog društva grada Buffalo.

Guverner Pennsylvanije Josh Shapiro rekao je kako je naredio da se zastave spuste na pola koplja u spomen na Comperatorea.

Kazao je i da je Comperatore umro kao heroj.

"Njegova žena mi je ispričala da se bacio na svoju obitelj kako bi ih zaštitio", rekao je Shapiro.

Comperatore je iza sebe ostavio suprugu i dvije kćeri. „Corey je bio tata“, dodao je Shapiro.

„Corey je bio vatrogasac. Corey je išao u crkvu svake nedjelje. Corey je volio svoju zajednicu, a posebno je volio svoju obitelj“, dodao je.

Shapiro ga je opisao „kao strastvenog pristašu bivšeg predsjednika“.

Sućut zbog ubijenog Comperatorea na svom je službenom kanalu na X-u izrazio i američki predsjednik Joe Biden.

"Bio je otac koji je štitio svoju obitelj od ispaljenih metaka", napisao je. Rekao je i kako se on i njegova supruga Jill mole za ranjene.

Trump je započeo govor na skupu u Pennsylvaniji kada su se začuli pucnji i postalo je jasno da je Trump također ozlijeđen kada mu je metak okrznuo desno uho.

FBI je identificirao 20-godišnjeg Thomasa Matthewa Crooksa iz Bethel Parka u Pennsylvaniji kao osumnjičenika za, kako vlada kaže, pokušaj atentata na Trumpa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. rujan 2024 06:11