HOROR U PARIZU

Ovo je trenutak kada izbezumljena djevojka ulazi u restoran i govori da je silovana, uskoro stiže i jedan muškarac: ‘On je taj!‘

Rekla je policiji da ju je napala grupa od pet muškaraca ‘afričkog izgleda‘ i brutalno silovala oko 5 ujutro nakon čega je pobjegla

Kebab shop u Parizu

 X Screenshot/

Nadzorna kamera ulovila je trenutak u kojem vidno uznemirena djevojka ulazi u kebab restoran u Parizu i kaže kako su je upravo silovala petorica muškaraca. No trenutak kasnije, u isti objekt ulazi jedan od muškaraca koji ju je nekoliko minuta ranije navodno napao.

Francuske vlasti pokrenule su istragu o napadu koji se dogodio u subotu rano ujutro u četvrti Pigalle, samo nekoliko dana prije početka Olimpijskih igara.

Napadnuta žena je provela petak navečer u barovima oko kabarea Moulin Rouge, kad su joj prišla petorica muškaraca.

Ispričala je policiji da ju je napala grupa od pet muškaraca ‘afričkog izgleda‘ i brutalno silovala oko 5 ujutro nakon čega je pobjegla i spas potražila u kebab restoranu Dounia.

Na snimci se vidi prestravljena 25-godišnjaka koja se šćućurila u restoranu i moli vlasnike za pomoć dok je osoblje i drugi posjetitelji pokušavaju utješiti.

U restoran tada ulazi muškarac, a žena pokazuje da je on član grupe koja ju je maloprije napala.

Navodni silovatelj joj zatim prilazi i potapša je po leđima, a onda naručuje hranu.

Zaposlenici su se potom suočili s navodnim silovateljem i izbija tučnjava, nakon čega čovjek napušta restoran.

Uskoro stiže policija koja razgovara s napadnutom ženom. Haljina joj je bila okrenuta naopako i na nekim mjestima poderana, a kazala je i da je izgubila svoj telefon.

Snimka će vjerojatno biti ključni dokaz u istrazi francuskih vlasti o incidentu o kojem je Jutarnji već pisao, a koji baca sjenu na ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara u gradu krajem ovog tjedna.

Rečeno je da je žena bila ‘dezorijentirana i nije znala ni riječ francuskog‘ dok je policiji opisivala što se dogodilo. Ona navodno nije mogla dati detalje o točnom mjestu ili okolnostima napada.

‘Njezino sjećanje na večer je vrlo maglovito, ali kaže da ju je pet muškaraca silovalo‘, rekao je izvor iz istrage.

‘Viđena je kako luta zbunjena lupa po Pigalleu. Osoblje restorana vidjelo je da joj je haljina bila naopako obučena kada je ušla unutra potražiti pomoć‘, rekao je izvor.

Pariški tužitelji nisu željeli komentirati video u utorak, ali su potvrdili da je pokrenuta istraga o optužbama za ‘grupno silovanje‘.

Rekli su da još nije bilo uhićenja i nisu objavili opise osumnjičenih napadača.

Glasnogovornik policijskog sindikata rekao je da se žena trebala vratiti kući u Australiju u ponedjeljak, ali je umjesto toga ostala u Francuskoj kako bi pomogla u istrazi.

Glasnogovornik policije je rekao: ‘Sada je bitno utvrditi što se točno dogodilo te večeri, na temelju snimaka nadzornih kamera i drugih tehničkih dokaza.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 19:29