‘VAMPIR‘

Panika zbog ubojice koji je ubio pet i silovao 17 osoba: Izašao je iz zatvora i nitko ne zna gdje se nalazi

Prodanovu je na suđenju dokazano da je ubio pet, a silovao sedamnaest osoba

Ion Prodan

 Screenshot: Youtube

Manijakalni ubojica Ion Prodan pušten je iz zatvora u Rusiji. Nakon izlaska iz zatvora Prodan, inače Moldavac poznat pod nadimkom ‘Vampir iz Domodedova‘, nestao je u nepoznatom smjeru i sada se čini da će policija ponovno za njim pokrenuti potragu.

Prodan je 20. travnja izašao iz zatvora u ruskoj republici Mordoviji nakon što je odslužio zatvorsku kaznu u trajanju od 25 godina.

Ruski mediji javljaju da bi za njim mogla biti raspisana savezna potjernica.

Prodanovu je dokazano da je ubio pet, a silovao sedamnaest osoba. Uz ubojstva je često bila povezana i pljačka, a ponekad i silovanje. Većinu zločina je počinio na širem području Moskve.

Prodanov je počeo s nasiljem i ubojstvima sredinom devedesetih godina kad su ga supruga i kći ostavile. Pri susretu s žrtvama navodno je koristio i hipnozu, a uglavnom ih je ubijao kamenjem i drugim teškim predmetima.

Uhićen je 1999. godine, dok se nalazio u pritvoru zbog pijanstva na javnom mjestu.

Zanimljivo je i da je njegov nećak Fjodor kasnije počinio seriju od četiri ubojstva, pa je zatim osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

- Nakon izlaska iz zatvora, manijak se nije prijavio u Ministarstvo unutarnjih poslova i nestao je. Mogao bi biti bilo gdje, a vrlo je dvojbeno da ga je 25 godina zatvora učinilo boljom osobom, javljaju ruski mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. rujan 2024 04:10