BEZ IKAKVE OPREME

Planinar objavio snimku koja izaziva mučninu, turisti na oštroj litici s djetetom u naručju: ‘Pogledajte ove luđake!‘

Nekoliko minuta kasnije Luigi je ugledao majku i dijete, također strane turiste, kako se spuštaju istim opasnim putem

Luigi Bartocci snimio je roditelje s djetetom na stijenama bez opreme

 Luigi Bartocci/Facebook

Planinar na talijanskim Dolomitima ostao je šokiran kada je nedaleko sebe vidio roditelje s malim djetetom kako se spuštaju po strmim stijenama na velikoj visini bez imalo opreme. Snimio ih je dok su koračali po usponu Via Ferrata bez kacige, užeta i klinova za penjanje.

Vodič je kazao kako ruta, koja doseže visinu od 2730 m, ima vrlo oštre stijene i nezaštićene staze ‘pune adrenalina‘.

Snimka koju je objavio Luigi Bartocci na svom Facebooku prikazuje oca kako drži dijete u naručju dok se oprezno spušta niz liticu držeći se za nju jednom rukom, dok njegova žena silazi iza njih.

‘Pogledajte ovog luđaka, on je apsolutno lud, pogledajte ovo, pogledajte ovo, ljudi. Eno ga s malim djetetom u naručju. Odlično. Oni su na skoro 3000 metara i nemaju sigurnosnu opremu, nemaju ništa‘, napisao je uz objavljenu snimku.

Nekoliko minuta kasnije Luigi je ugledao majku i dijete, također strane turiste, kako se spuštaju istim opasnim putem. Dječak se nervozno drži za sajlu dok njegova majka ohrabruje očito zabrinuto dijete.

‘I onda kažu da se nesreće događaju u planinama‘, dodao je Luigi.

Predsjednik lokalne službe spašavanja kazao je kako ljudi u planine odlaze nedovoljno pripremljeni i bez odgovarajuće opreme te da su ove godine zato imali ‘previše intervencija‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. srpanj 2024 19:00