PORUKA IZ KREMLJA

‘Pod Trumpom ništa dobro nije učinjeno za Rusiju, ali bio je i jedan pozitivni element‘

Kremlj je odgovorio na izjavu Trumpa o svom radnom odnosu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u prošlosti

Vladimir Putin i Donald Trump

 Sergey Guneev/sputnik/profimedia/Sergey Guneev/sputnik/profimedia

Za Rusiju ništa dobro nije proizašlo iz predsjedničkog mandata Donalda Trumpa od 2017. do 2021., ali je barem bilo dijaloga između Moskve i Washingtona, poručio je u srijedu Kremlj.

Glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov odgovorio je u konferencijskom pozivu s novinarima na izjavu Trumpa o svom radnom odnosu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u prošlosti.

"Što se tiče slaganja ili neslaganja (Vladimira Putina i Trumpa), pod Trumpom ništa dobro nije učinjeno za Rusiju", rekao je Peskov.

"Naprotiv, nametnuto je samo više ograničenja (Rusiji). Ali unatoč tome, bilo je dijaloga. To se vjerojatno može smatrati pozitivnim elementom", dodao je.

Peskov je također rekao da su Rusija i Putin teme koje se tradicionalno pojavljuju tijekom izbornih kampanja u Sjedinjenim Državama.

Reuters je krajem prošlog mjeseca izvijestio da su dva Trumpova ključna savjetnika predstavila plan za okončanje rata u Ukrajini - ako on pobijedi na predsjedničkim izborima - koji uključuje da se Ukrajini kaže da će dobiti više američkog oružja samo ako uđe u mirovne pregovore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. srpanj 2024 16:44