OPTUŽEN DVOJAC

Podignuta optužnica za ubojstvo malene Danke, prijeti im doživotni zatvor! Majka Ivana: ‘Brinem se za svoju sigurnost‘

Optužnica protiv Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića jutros je predana Višem sudu

Roditelji Danke Ilić i nestala djevojčica

 /Društvene Mreže/cropix

Više javno tužiteljstvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića, zbog sumnje da su ubili djevojčicu Danku Ilić (2) u selu Banjsko Polje kod Bora.

Optužnica je jutros predana Višem sudu, saznaje Nova.rs.

Na teret im se stavlja da su automobilom JKP "Vodovod" udarili djevojčicu, a potom je zadavili i njeno tijelo sakrili na nepoznatu lokaciju.

Podsjetimo, slučaj Danke Ilić je bio prvi put da se u Srbiji aktivirao sustav "Pronađi me".

Danka Ilić (2), djevojčica iz Bora, nestala je u Banjskom polju, gdje je došla s majkom i bratom na imanje gdje su se igrali u dvorištu iz kojeg je djevojčica u jednom trenutku izašla.

Majka djevojčice na nekoliko trenutaka nije obratila pažnju, kako bi drugom djetetu dala vode, i djevojčici se izgubio svaki trag. Potraga za njom je trajala gotovo deset dana, a u njoj su sudjelovali pripadnici MUP-a, dobrovoljci, Gorska služba spašavanja i mnogi drugi, ali od djevojčice nije bilo ni traga ni glasa.

Deset dana nakon, predsednik Srbije Aleksandar Vučić priopćio je da su uhićena dvojica muškaraca koja su priznala zločin. Riječ je o Dejan Dragijeviću i Srđanu Jankoviću, radnicima JKP „Vodovod“, koji su kobnog dana bili na izvršenju radnog zadatka.

Dragijević je priznao da su je udarili automobilom te pokopali na deponiju otpada, a da je tijelo kasnije premjestio s ocem i bratom. Brat je u pritvoru preminuo, Janković se prvo branio šutnjom, a kad se predomislio rekao je da djevojčicu nikad nije vidio. Svoji iskaz promijenio je i Dragijević koji je također tvrdio da Danku nije vidio.

Iako je policija tvrdila kako su ih tragovi odveli do osumnjičenih, koliko se za sada zna, DNK djevojčice nije pronađen u automobilu.

Kako saznaje Blic, optužnica se zasniva na svjedocima koji su posvjedočili da su okrivljeni bili na licu mjesta gdje je djevojčica nestala i nastradala, ali i snimkama s nadzornih kamera koje su ukazale da su oni bili u vrijeme Dankinog nestanka na mjestu gdje je ona posljednji put viđena.

- Također, GPS na službenom vozilu koji su vozili taj dan je potvrdio da su bili na licu mjesta u vrijeme nestanka Danke. Također, njihov iskaz koji su dali u tužiteljstvu, a koji su kasnije povukli je uzet u obzir jer je dan uz prisustvo njihovih odvjetnika i on je vjerodostojan - kaže izvor Blica.

Okrivljenima se na teret stavlja krivično djelo teško ubojstvo djeteta za koje je predivđena kazna bezuvjetni doživotni zatvor.

Nakon podizanja optužnice protiv osumnjičenih za ubojstvo malene Danke njena majka Ivana kazala je za Blic kako uprkos istrazi protiv njih, njihovoj izjavi, priznanjima, svi i dalje krive nju.

"Vjerujem da su tužiteljstvo i policija radili svoj posao kako treba i da optužnicu nisu podigli bez dokaza. Znamo što smo sve davali na vještačenje, što su uzimali od ove dvojice da se vještači. Svi su zaboravili što su njih dvojica rekla kada se pojavila snimka iz Beča, rekla su: ‘Brate, izvukli smo se.‘ Ali unatoč istrazi protiv njih, njihovoj izjavi, priznanjima, svi i dalje krive mene, njenu majku", kazala je za Blic Dankina majka Ivana te dodala:

"Što god da je, ako je i ono najgore, ja samo želim znati gdje mi je dijete, da imam gdje otići da mu zapalim svijeću!"

Kaže i kako posljednjih šest mjeseci prolazi kroz pakao. Pored gubitka djeteta, činjenice da ne zna što se dogodilo s njom, ona brine za svoju sigurnost i svoje obitelji. Neke situacije prijavila je policiji.

"Jedna žena, mislim da je porijeklom iz Zlota, koja se druži s Radom, ocem Dejana Dragijevića, pljuje po nama, govori da sam ja u dogovoru s državom učinila nešto djetetu. Govori da je moje dijete u Njemačkoj. Strašne stvari piše za nas. Brinem se za svoju sigurnost, svi znaju gdje živimo", kazala je uplašeno za Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 16:25