‘POGORŠAVA SE‘

Pogledajte nestvarne prizore s Krima, ovaj užas traje danima: ‘Ovo je vatromet Putinu za rođendan!‘

Postrojenje je prethodno bilo pogođeno u ožujku, s namjerom Ukrajine da odgovori na ruske napade

Naftni terminal u Feodosiji

 Social Media/willwest News/profimedia/Social Media/willwest News/profimedia

Naftni terminal u Feodosiji na Krimu gori već četiri dana uz povremene eksplozije, nakon što ga je Ukrajina pogodila u ponedjeljak, na rođendan Vladimira Putina, prenosi Daily Mail.

Prema navodima lokalnih Telegram kanala, čini se da se požar samo pogoršava, unatoč ruskim naporima da kontroliraju širenje. Više od tisuću ljudi evakuirano je iz područja od utorka, rekli su lokalni dužnosnici.

U srijedu se požar proširio s 800 četvornih metara na 2500 četvornih metara, a Radio Sloboda prema informacijama satelitskih snimaka javlja da se vatra proširila na još najmanje 10 spremnika goriva.

- Očevici javljaju da se vatra proširila na druge spremnike s naftnim derivatima, od kojih su neki eksplodirali - izvijestili su.

Iako je u početku bilo priopćeno da je Ukrajina izvela napad dronom, čini se da su terminal ipak pogodile dvije rakete dugog dometa ATACMS, koje je Kijevu isporučio SAD.

Objasnili su da je cilj napada bilo “potkopavanje ruske vojske i gospodarstva”, jer se naftni proizvodi koji se isporučuju s terminala koriste za “potrebe ruske okupacijske vojske”.

image

Naftni terminal u Feodosiji

Social Media/willwest News/profimedia/Social Media/willwest News/profimedia
image

Naftni terminal u Feodosiji

Social Media/willwest News/profimedia/Social Media/willwest News/profimedia

Ruske vlasti su potvrdile da je izbio požar i da nije bilo žrtava. Guverner Sergej Aksjonov rekao je da su hitne i sigurnosne službe spremne za rješavanje situacije.

- Osobno pratim situaciju, svakih pola sata putem videolinka dobivam izvješća s mjesta događaja - dodao je Aksjonov, kako prenosi britanski tabloid.

Postrojenje je prethodno bilo pogođeno u ožujku, s namjerom Ukrajine da odgovori na ruske napade na ukrajinsku energetsku infrastrukturu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2024 17:20