‘NE OPET...‘

Pogledajte reakcije čelnika NATO-a nakon što je Biden nazvao Zelenskog ‘Putinom‘, ova snimka proširila se munjevito

Jučerašnji dan američkog predsjednika obilježila su dva nova velika gafa

Joe Biden je pred zapadnim čelnicima i publikom Volodimira Zelenskog predstavio kao predsjednika Putina

 Kevin Dietsch/Getty Images Via Afp

Cijeli svijet u petak ponovno bruji o dva nova gafa američkog predsjednika Joea Bidena, a snimke tih trenutaka, kao i reakcije prsutnih svjetskih čelnika i Bidenovih suradnika šire se društvenim mrežama.

Biden je sinoć na summitu NATO-a u Washingtonu prvo pred najvišim dužnosnicima zemalja članica ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog pogrešno predstavio kao "predsjednika Putina", prije nego što se ispravio.

Stojeći na pozornici s još 23 svjetska čelnika, demokratski predsjednik govorio je o važnosti osiguravanja budućnosti Ukrajine i pomoći zemlji u borbi protiv ruske agresije, prije nego što je pozdravio i predstavio Zelenskog na pozornici. "Sada želim predati predsjedniku Ukrajine, koji ima hrabrosti koliko i odlučnosti", rekao je Biden. Zatim je dodao: "Dame i gospodo, predsjednik Putin".

Prisutni u dvorani uzdahnuli su kada je Biden pogrešno Zelenskog predstavio kao Putina. Dok su neki čelnici počeli pljeskati, a drugi ostali nepomični, Biden se vratio mikrofonu kako bi priznao svoju pogrešku. "Toliko sam usredotočen na to da pobijedim Putina, moramo brinuti o tome. U svakom slučaju", rekao je. "Bolji sam", dometnuo je Zelenski.

Video zapis koji prikazuje čelnike zemalja NATO-a kako reagiraju na novi gaf američkog predsjednika postao je viralan na društvenim mrežama.

Nedugo nakon toga, američki predsjednik ponovno se zabunio i identificirao potpredsjednicu Kamalu Harris kao bivšeg predsjednika Donalda Trumpa tijekom svoje konferencije za novinare. "Gledajte, ne bih izabrao potpredsjednicu Trump za potpredsjednicu da nije bila kvalificirana za predsjednicu. Zato počnimo odatle", kazao je Biden za vrijeme novinske konferencije.

Biden je pod intenzivnim povećalom javnosti posljednjih dana, suočen sa sumnjama u vezi njegovog zdravlja i kognitivnih sposobnosti, uključujući i članove i donatore njegove Demokratske stranke, te njegovih izgleda za ponovni izbor nakon slabog i neuspješnog nastupa u debati krajem prošlog mjeseca protiv republikanskog bivšeg predsjednika Trumpa.

Na društvenim mrežama potom se počela širiti snimka reakcije njegovih suradnika na novi gaf.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 11:43