S PRVE LINIJE

POGLEDAJTE VIDEO Cijeli vatreni obračun snima se kroz nišan snajpera, a dvojica Rusa taman posežu za bacačem granata...

Ova je snimka objavljena nakon izvješća o tome da su ukrajinski vojnici izumili novu vrstu oružja

Prizori iz Ukrajine, ilustrativna fotografija

 Aa/abaca/abaca Press/profimedia/Aa/abaca/abaca Press/profimedia

Objavljena je snimka napetog trenutka u kojem se ukrajinski snajperist sukobio s dvojicom ruskih vojnika. Čini se kao da je snimka nastala kroz snajperski nišan, a na njoj se vidi hrabri ukrajinski vojnik spreman pucati na neprijateljske ciljeve.

Pred kamerom se tada pojavljuju dvojica ruskih vojnika s bacačima granata, spremni pucati na ukrajinske snage. Tada prvi snajperist ispaljuje dva hica i ubija vojnike.

Na kraju snimke se vidi dim, a ruske snage se zaklanjaju.

Ova je snimka objavljena nakon izvješća o tome da su ukrajinski vojnici izumili novu vrstu oružja: dron kojeg su nazvali ‘Zmajev dah‘. Objavio ju je The Sun.

Radi se o malom dronu koji sadrži termitnu bombu. Kada se ona zapali, na metu baca bujicu užarenih krhotina. Radi se o kemijskoj mješavini aluminijskog praha i željeznog oksida koja se zapali na temperaturama višima od 2200 stupnjeva Celzijusa, a može se rastaliti kroz čelik. Time se radi o učinkovitom uređaju za rušenje, piše Daily mail.

Snimka tog novog oružja pokazuje kako se rastaljeni metal raspršuje po šumovitom području istočne Ukrajine. Tamo su se navodno skrivale ruske snage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 10:01