U SLOVENIJI

Policija u 5 ujutro zatekla dječaka na autocesti, šokirao ih priznanjem: ‘Roditelji nisu imali pojma‘

Sve je dobro što se dobro svrši, poručila je policija

Ilustrativna fotografija

 Damir Krajac/Cropix

Slovenska policija je oko 5 sati ujutro na autocesti između čvorova Trebnje i Mirna Peč, nakon dojave jednog vozača, zatekla dijete s ruksakom, koje je objasnilo da je iz Trebnja krenulo pješice kod prijatelja u Novo Mesto, javlja RTV Slovenije.

Kako je priopćeno iz Policijske uprave Novo Mesto, nešto iza 5 sati vozač osobnog automobila dojavio im je da je primijetio dijete kako hoda autocestom. Trebanjski policajci odmah su reagirali, provozali se trasom i između čvorišta Trebnje i Mirna Peč te primijetili dijete s ruksakom kako ide uz rub autoceste.

Odveli su ga u postaju, gdje su čuli objašnjenje zašto se dječak odvažio na ovaj put. Pojasnio je da je u ranim jutarnjim satima donio odluku da će maksimalno iskoristiti dan odmora i iz Trebnja otići u posjet prijatelju u Novo Mesto.

Kako je rekla policija, njegovi roditelji nisu znali ništa o njegovom pothvatu da pješači do Novog Mesta, a još manje da je za pješačenje izabrao autocestu.

Obavijestili su zabrinutog oca koji je odmah došao u postaju i rekao da je spavao te da nije ni znao da je dječak otišao od kuće.

"Sve je dobro što se dobro svrši. Policija također zahvaljuje pažljivom vozaču koji nas je obavijestio o ponašanju mališana i pomogao da incident sigurno privedemo kraju", napisali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2024 06:08