TRUMP HOSPITALIZIRAN

Predsjednik SAD-a helikopterom prevezen u vojnu bolnicu, poslao je kratku poruku javnosti

Prema informacijama CNN-a Trump je imao vrućicu, a dobio je dozu lijeka Regeneron iz predostrožnosti
Donald Trump
 AFP

Predsjednik SAD-a Donald Trump u petak poslijepodne po lokalnom vremenu helikopterom je prevezen u vojnu bolnicu Walter Reed, manje od 24 sata nakon što je objavio da su on i njegova supruga Melania zaraženi koronavirusom.

- Zbog predostrožnosti, te na preporuku njegovog liječnika i medicinskih stručnjaka, predsjednik Trump će sljedećih nekoliko dana svoj posao obavljati iz predsjedničkog ureda u bolnici Walter Reed - priopćila je glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany.

Prema informacijama CNN-a Trump je jutros imao vrućicu, a dobio je dozu eksperimentalnog lijeka koji sadrži koktel antitijela za Covid-19. Radi se o lijeku koji je u kliničkim ispitivanjima, ali još uvijek nije dobio regulatorno odobrenje. Uz to, Trump uzima još i cink, vitamin D, lijek za žgaravicu, melatonin i aspirin.

Trump ima 74 godine i s medicinskog gledišta smatra se predebelim što ga stavlja u ranjivu skupinu koja ima puno veće šanse razviti teži oblik bolesti Covid-19.

Predsjednik je, prema informacijama iz Bijele kuće, bio vidljivo umoran te je u konačnici donesena odluka da se iz predostrožnosti prebaci u bolnicu. Sam Trump se javnosti nije obratio cijelog dana i tek je po dolasku u bolnicu na Twitteru objavio kratki video, snimljen ranije u Bijeloj kući, u kojem je poručio "da misli da je dobro".

- Želim zahvaliti svima na velikoj potpori. Idem u bolnicu Walter Reed. Mislim da sam prilično dobro, ali želimo se pobrinuti da sve prođe u redu. I prva dama je dobro. Stoga, hvala vam svima, neću zaboraviti ovu potporu - poručio je.

Iz Bijele kuće su informacije cijelog dana stizale na kapaljku, ali bilo je primjetno da su, za razliku do sada, gotovo svi službenici i dužnosnici nosili maske. Konačno, pri ulasku u helikopter nosio ju je i sam Trump, koji je više puta javno rekao da ne voli nositi masku.

Iz administracije su potvrdili da je Trump i dalje na čelu države i da do prijenosa vlasti neće doći. Ako bi to toga došla, vlast bi preuzeo potpredsjednik Mike Pence koji je danas bio negativan na koronavirus.

Na koronavirus testirao se i Trumpov protukandidat na predsjedničkim izborima Joe Biden, i njegov je nalaz također negativan. Iz Bidenove kampanje su rekli da miču sve negativne reklame protiv predsjednika Trumpa.

Što se tiče Trumpove kampanje, događaji su ili odgođeni ili će biti održani virtualno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 10:09