NOVA LUPETANJA

Predsjednik Srbije Nikolić opet šokira: 'Niti jedan Srbin ne priznaje genocid u Srebrenici, pa ni ja. Karadžić i Mladić su nevini!'

'Ukoliko je neophodno odricanje od Kosova, onda je prihvatljivije da zaboravimo Europu'
Italian Premier Mario Monti, left, and Serbian President Tomislav Nikolic review the honor guard during a meeting at Rome's Villa Pamphilj, Tuesday, Oct. 9, 2012. (AP Photo/Andrew Medichini)
 AP

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je za talijanski list "Corriere della Sera" da Srbija nije odobrila ubijanje Bošnjaka u Srebrenici, te ponovio da se ne radi o genocidu, javlja agencija Anadolija.

Srpski predsjednik nastavio je s negiranjem genocida u Srebrenici.

- U Srebrenici se nije dogodio genocid. Riječ je o pojedinačnoj krivici pripadnika srpskog naroda. Srpski parlament je osudio ovaj zločin, ali nije kazao da je riječ o genocidu. Niti jedan Srbin ne priznaje genocid u Srebrenici, pa ni ja - rekao je Nikolić tijekom službenog posjeta Italiji.

Također, Nikolić je kazao kako smatra da su Radovan Karadžić i Ratko Mladić nevini i da ih se takvima mora smatrati dok im se ne dokaže krivnja.

Osim zločina u Srebrenici, Nikolić je progovorio i o procesu integracije Srbije u Europsku uniju. Kako kaže sam Nikolić, EU ne bi smjela uvjetovati ulazak priznavanjem neovisnosti Kosova.

- Ukoliko je neophodno odricanje od Kosova, onda je prihvatljivije da zaboravimo Europu - rekao je Nikolić.

Kazao je da neće izbjegavati susret s premijerom Kosova Hashimom Tachijem, ali tek nakon što se završi pravni proces protiv Tachija, okrivljenog za trgovinu organima za vrijeme rata na Kosovu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:16