LICE S TJERALICE

Preokret u slučaju ‘Hrvata koji je skrivio stravičnu nesreću u Srbiji‘: ‘Usporedili smo otiske prstiju i utvrdili njegov pravi identitet!‘

Ispostavilo se da krivac za nesreću nije Ivan Petrović iz Hrvatske, nego Tomislav Petrović (36) iz Bosne i Hercegovine

Ilustracija

 Afp/

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Srbije, Ivica Dačić, potvrdio je da su dokumenti vozača koji je u nedjelju izazvao prometnu nesreću tijekom koje je poginula jedna osoba bili krivotvoreni, prenosi Kurir.rs.

Podsjetimo, policija je uhitila Ivana Petrovića (36) s hrvatskom vozačkom dozvolom i osobnom iskaznicom, koji je Mercedesom u Bačkom Petrovcu prešao u suprotnu traku i udario u Fiat u kojem je bila obitelj iz Novog Sada.

U nesreći je poginula S.J. (38) koja je upravljala autom u tom trenutku, dok su njen suprug i troje djece u dobi od 7, 9 i 10 godina preživjeli. Jedno dijete je pušteno na kućnu njegu, ali ostali su bili zadržani u bolnici.

Prema najnovijim informacijama koje je iznio Dačić, ispostavilo se da krivac nesreće nije Ivan Petrović iz Hrvatske, nego Tomislav Petrović (36) iz Bosne i Hercegovine, koji je kod sebe imao lažne dokumente. Za njim je također raspisana međunarodna tjeralica.

- Policija je prije dva dana uhitila Ivana Petrovića zbog izazivanja prometne nesreće kod Bačkog Petrovca u kojoj je jedna osoba poginula. Imao je kod sebe vozačku dozvolu i hrvatsku osobnu iskaznicu. Zbog sumnje u stvarni identitet, zatražene su informacije od partnerskih policija. Usporedbom otisaka prstiju, utvrđeno je na temelju obavijesti Interpola Sarajevo, da se radi o Tomislavu Petroviću, državljaninu BiH, za kojim je raspisana međunarodna tjeralica BiH i Austrije i da su hrvatski dokumenti krivotvoreni - rekao je Dačić, a piše Kurir.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. listopad 2024 16:05