NOVO OTKRIĆE

Princ William otvorio dušu, nikada nije bio oštriji: ‘Prevarili su mi majku, to ju je uništilo‘

BBC se ispričao nakon što je dugogodišnja istraga pokazala da je ta britanska medijska kuća prekršila medijske etičke standarde
Lady Di, princ Charles i mali William
 Phil Loftus/Capital Pictures/Profimedia

Britanski princ William, vojvoda od Cambridgea, ustvrdio je da je intervju njegove majke Dijane 1995. godine pogoršao odnose između njegovih roditelja te doprinijeo razvoju njezine paranoje.

Podsjetimo, BBC se ispričao nakon što je dugogodišnja istraga pokazala da je ta britanska medijska kuća prekršila medijske etičke standarde. Oglasio se i princ Harry, vojvoda od Sussexa rekavši da je smrt njegove majke, između ostalog, rezultat eksploatacije i neetičnih postupaka te medijske kuće.

Harry je rekao kako je duboko zabrinut zbog novih otkrića. Dodao je da su takve prakse prisutne i danas.

BBC se ispričao no neovisno istražno tijelo ustanovilo je da je ta ugledna medijska kuća zavaravala svoju publiku kada je objavila intervju kojeg je vodio njihov novinar Martin Bashir.

Zaključak istrage jest da je Bashir pokazao lažne bankovne transakcije kako bi uvjerio Charlesa Spencera, brata princeze Diane, da ga upozna sa svojom sestrom.

"Iako BBC ne može vratiti vrijeme nakon četvrt stoljeća, možemo se danas potpuno i bezuvjetno ispričati", kazao je čelnik BBC-a Tim Davie.

Princ William je rekao kako je spomenuti intervju imao golem doprinos pogoršanju odnosa njegovih roditelja, te je "povrijedio mnoge".

- Najviše me žalosti što bi, da je BBC pokrenuo primjerenu istragu 1995., moja majka prije smrti saznala da je prevarena - rekao je, javlja BBC. Dodaje se kako je princ rekao da ona nije bila obmanuta samo pokvarenim novinarom već i vodstvom kuće koja nije na vrijeme primjereno istražila optužbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 04:50