NESTVARNO

Prizori iz metropole glamura ostavili svijet u nijemom šoku, snimka se masovno dijeli kao upozorenje: Ovo je Los Angeles...

Procjenjuje se da u samom Los Angelesu živi čak 50 tisuća beskućnika
 Ethan Swope/getty Images/profimedia/Ethan Swope/getty Images/profimedia

Ovih dana društvenim mrežama kruži šokantan snimak nastao na kultnoj Holivudskoj stazi slavnih, odnosno pločniku duž Hollywood Boulevarda i ulice Vine na kojem je otisnuto preko 2400 zvijezda sa imenima slavnih ličnosti koji su obilježile pop kulturu u zadnjih 100 godina.

Los Angeles suočava se s nezapamćenim porastom beskućnika i ovisnika, a grad pomalo počinje nalikovati nekom apokaliptičnom filmu snimljenom u nekoj od holivudskih produkcija. U posljednjih nekoliko godina zbog ovog je problema L.A. napustio veliki broj stanovnika, najčešće obitelji s djecom, koji sele u nešto pitomije krajeve Texasa i srednjeg Zapada.

Snimak koji je, u međuvremenu, postao viralan pokazuje mnoge stanovnike Los Angelesa na ulici, u teškim stanjima, suočeni s ozbiljnim posljedicama dugotrajnog konzumiranja narkotika i alkohola. Mnogi se od njih jedva kreću, bauljaju i prevrću na ulici. Diljem grada niču šatorska naselja beskućnika pa tako i na čuvenoj Stazi slavnih.

Beskućnika je u SAD-u već nekoliko desetaka tisuća više u 2024. godini u odnosu na prethodnu jer su visoki troškovi života i stanovanja neke od najranjivijih Amerikanaca gurnuli u skloništa ili čak na ulice. U protekloj je godini njihov broj premašio 650.000, a istodobno raste i broj onih koji silom prilika preživljavaju u automobilima.

Procjenjuje se da u samom Los Angelesu živi čak 50 tisuća beskućnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 04:09