POGLEDAJTE NOVAKA

Prizori koje je režim pokušao zataškati: Pogledajte što je grmilo u Beogradu dok su olimpijci bili na balkonu!

U jednom se trenutku među okupljenima začulo skandiranje ‘Rio Tinto, marš iz Srbije‘

Doček srpskih olimpijaca

 Pedja Milosavljevic/Afp

Ispred zgrade Skupštine grada Beograda nekoliko desetaka tisuća ljudi okupilo se kako bi pozdravilo srpske olimpijce Novaka Đokovića, vaterpoliste, Aleksandru Perišić koja je osvojila srebro u taekwondou, brončane košarkaše, strijelce osvajače zlatnih medalja... Svi oni iskoristili su ovu priliku i da pošalju jaku poruku.

image

Doček srpskih olimpijaca

Pedja Milosavljevic/Afp
image

Novak Đoković

Pedja Milosavljevic/Afp

Naime, u jednom se trenutku među okupljenima začulo skandiranje "Rio Tinto, marš iz Srbije", a razlog tome je taj što se posljednja dva dana u Srbiji održavaju masovni prosvjedi zbog tvrtke Rio Tinto i najavljenog iskopavanja litija, prenosi Nova.rs.

Ono što je posebno zanimljivo, osvanula je snimka na kojoj, u trenutku skandiranja "Rio Tinto, marš iz Srbije", tenisač Novak Đoković diže ruku u zrak i podržava skandiranje.

Na društvenim mrežama pojavile su se i fotografije transparenata koje se nisu mogle vidjeti u prijenosu.

Na krovu jedne zgrade istaknut je transparent "Narod je uvijek uz vas - Stop Rio Tinto - Jeste li vi uz narod", a na drugom je pisalo: "Nećeš kopati."

Inicijativa Kreni-promeni objavila je snimku na kojoj se čuje kako okupljeni građani viču i mašu srpskim zastavama, a čuo se i dio pjesme ‘Marš na Drinu‘.

Podsjetimo, ovog je vikenda u Beogradu održan veliki prosvjed protiv iskopavanja litija. Na prosvjedu su trojici aktivista određene zatvorske kazne od 40, odnosno 30 dana zatvora, na što je njihov odvjetnik uložio žalbu.

Sudac je u zatvor poslao trojicu aktivista koji su sudjelovali u blokadi pruge nakon prosvjeda protiv iskopavanja litija, a na teret im se stavlja narušavanje javnog reda i mira nepristojnim, drskim i bezobzirnim ponašanjem, prenosi N1 Srbija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. kolovoz 2024 23:35