ZBIJAJU SE REDOVI

PROCURIO TAJNI INTERNI DOKUMENT BRITANSKE VLADE 'Spremni smo za udar na Siriju!'

Jedina alternativa koja je preostala je 'uporaba esktremnih mjera kako bi se spasila situacija u Siriji te spriječilo sirijski režim da uporabi bojne otrove', stoji u dokumentu
 AFP

Vlada Velike Britanije objavila je dokument kojim se legalizira pravo Londona da izvede "ciljane vojne udare na vladine objekte u Siriji".

NOSAČ AVIONA HARRY S. TRUMAN SPREMAN JE ZA AKCIJU U SIRIJI I Rusija šalje ratne brodove

'Svi neophodni uvjeti za početak operacije humanitarnog karaktera su ispunjeni', objasnio je premijer Davcid Cameroon.

U dokumentu stoji kako je "većina svjetske zajednice" uvjerena da je sirijski režim uporabio kemijsko oružje protiv vlastitog naroda, zatim napominju kako nema druge alternative osim uporabe oružja te da se planira minimalna uporaba sile kako bi se spriječila katastrofa većih razmjera.

Get Adobe Flash player

CAMERON ODUSTAO OD HITNE INTERVENCIJE Obama: 'SAD neće sam napasti Asada'

U dokumentu se pojašnjava da je London nekoliko puta u Vijeću sigurnosti pokušao dokazati svoje navode, ali nisu bili uslišeni pa je jedina alternativa koja je preostala "uporaba esktremnih mjera kako bi se spasila situacija u Siriji te spriječilo sirijski režim da uporabi bojne otrove".

SIRIJA U RAT ŠALJE KAMIKAZE 'Dići ću se u zrak na palubi američkog nosača aviona'

Dokument je iscurio u javnost prije nego je uopće počela rasprava u britanskom parlametu o svrsishodnosti zračnih udara po Siriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 21:18