POGLEDAJTE SNIMKU

Razbijen prozor, tragovi požara... Širi se snimka Netanyahuove kuće koju je pogodio dron, čelična kupola nije ga zaustavila

Postavlja se pitanje kako je taj dron izbjegao izraelsku protuzračnu obranu čak i nakon što je vodstvo Hezbolaha desetkovano

Blokirana cesta u blizini kuće izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u obalnom gradu Cesarea
 

 Chen Junqing/xinhua News/profimedia/Chen Junqing/xinhua News/profimedia

Kuća izraelskog premijera Benjamina Netanyahua oštećena je u napadu dronom. Za taj je napad odgovornost preuzeo Hezbolah, a na društvenim se mrežama počela širiti snimka na kojoj se vide razmjeri oštećenja Netanyahuove kuće na plaži.

Netanyahu i njegova supruga nisu bili u kući u obalnom gradu Caesarea u vrijeme subotnjeg napada, a u tom napadu nitko drugi nije ozlijeđen. No postavlja se pitanje kako je taj dron izbjegao izraelsku protuzračnu obranu čak i nakon što je vodstvo Hezbolaha desetkovano te dok izraelska vojska pojačava napade u dijelovima Libanona.

Podružnica CNN-a Kan 11 je objavila fotografiju kuće na kojoj se vide oštećeni prozori s pukotinama i tragovi požara. Kan 11 izvještava da je oštećeni prozor onaj od spavaće sobe.

Snimku je geolocirao CNN, a prikazuje isti taj vanjski prozor i stražnje dvorište kuće.

- Bespilotna letjelica koju je lansirao Hezbolah pogodila je premijerovu kuću u Cezareji, stoji u opisu snimke.

Izraelska je vojska u subotu objavila da su identificirana tri drona kako prelaze iz Libanona na izraelski teritorij.

- Dvije letjelice su presretnute, a treća je pogodila strukturu u području Cezareje, izvijestio je IDF.

Glasnogovornik izraelskog premijera je potvrdio da se napad dogodio toga dana, no izraelske su vlasti tek u utorak priznale da je pogođena premijerova kuća.

Hezbolah je jučer preuzeo punu odgovornost za taj napad.

U objavi na X-a nakon napada u subotu, Netanyahu je okrivio iranske agente za napad i rekao da su napravili veliku pogrešku.

- Poručujem Irancima i njihovim partnerima u osovini zla: Svatko tko naudi građanima Države Izrael platit će visoku cijenu, rekao je Netanyahu.

Iran je zanijekao umiješanost u napad dronovima, navodeći da je operaciju izveo Hezbollah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2024 11:08