POTRAGA TRAJE

Roditelji koji su oteli prijevremeno rođenu bebu porijeklom su iz Srbije: ‘Šanse da dječak preživi su sve manje...‘

Liječnici naglašavaju da su šanse da dječak preživi izvan bolnice sve manje

Ilustracija

 Sebastien Bozon/Afp/Profimedia/Sebastien Bozon/afp/profimedia

Dječak Santiago, koji je prijevremeno rođen prije 20 dana, i dalje nije pronađen, a policija intenzivno traga za njegovim roditeljima, koji su ga, kako se sumnja, oteli iz bolnice u noći između ponedjeljka i utorka, piše Dnevnik.hr.

Liječnici naglašavaju da su šanse da dječak preživi izvan bolnice sve manje. Strahuje se da bi maleni Santiago mogao umrijeti jer je u pitanju nedonošče kojem je potrebna stalna medicinska njega.

Policija je navodno pronašla dokaze da su roditelji s malim Santiagom pobjegli u Belgiju, a nadzorne kamere snimile su automobil koji su roditelji navodno koristili kako bi napustili Francusku te je u Belgiji raspisana potjernica za djetetom.

Par je, vjeruje se, otišao u Belgiju nakon što su dijete tijekom noći unijeli u automobil direktno iz bolnice.

Navodno su oboje od ranije poznati policiji, otac zbog kaznenog djela nasilja, a majka zbog upotrebe narkotika, a navodno su oteli dijete zbog straha od socijalne službe i toga da im ne uzmu dijete, piše Le Parisien.

Međutim, prije otmice nije pokrenut nikakav postupak, ali sada ako ih pronađu bit će kazneno prijavljeni zbog otmice maloljetnika mlađeg od 15 godina uz pomoć organizirane bande. Naime petero rođaka para, također srpskog porijekla, u dobi između 16 i 29 godina, pomagalo je paru u bijegu i otmici, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2024 14:53