JOŠ JEDNA SUMNJIVA SMRT

Ruska sutkinja poznata po kažnjavanju neprijatelja Kremlja pronađena mrtva: Pala je s prozora u Moskvi...

Malo prije smrti, navodno je prijavila policiji da su je prevaranti uvjerili da je njezin bankovni račun ugrožen

Ruska sutkinja Natalia Larina (50)

 Not Supplied/willwest News/profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Ruska je sutkinja pronađena mrtva nakon što je u Moskvi pala s prozora visoke zgrade.

Natalia Larina (50) bila je poznata po izricanju kazni neprijateljima moskovskih vlasti i po podršci ruskoj tajnoj službi FSB, no poznatija je bila po istaknutim kriminalnim slučajevima, javlja Daily mail.

Pokrenuta je istraga o uzroku njezine smrti.

Prema zasad poznatim informacijama, Larina je imala maloljetnu kćer.

Istražitelji navodno provjeravaju jednu teoriju u lokalnim izvješćima koja sugeriraju da je Larina izgubila veliku svotu novca od telefonskih prevaranata.

Malo prije smrti, navodno je prijavila policiji da su je prevaranti uvjerili da je njezin bankovni račun ugrožen od strane ljudi koji joj žele poslati sredstva za pomoć oružanim snagama Ukrajine.

Svoju gotovinu, navodno milijun rubalja prebacila je na drugi račun i tako postala žrtvom prijevare na kakvu su mnogi Rusi nasjeli u posljednjih nekoliko mjeseci.

Izvori kažu da se sutkinja uzrujala zbog prevare te da je ostavila i poruku, no za sada nema službene potvrde ove verzije događaja.

Larina je bila kaznena sutkinja više od 15 godina, a umrla je samo nekoliko mjeseci nakon što je iznenada dala otkaz na sudu Tagansky.

Radila je kao sutkinja na raznim slučajevima prijevare visokog profila.

2015. je godine pritvorila umjetnika Pyotra Pavlenskog koji je u političkom prosvjedu zapalio vrata zgrade FSB-a na trgu Lubyanka.

Ranije je osudila neke tvrdokorne nacional-boljševike, a 2011. je osudila dužnosnika Ministarstva prometa Vladimira Makarova, optuženog za seksualno zlostavljanje njegove kćeri, prenosi Daily mail.

Larina nije jedini visoki ruski dužnosnik čija je smrt padom kroz prozor izazvala sumnje od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. kolovoz 2024 21:48