SIMULACIJA NAPADA

Ruske nuklearne podmornice kraj Norveške ispalile krstareće rakete, mete su bile udaljene 170 km: ‘Uspješno!‘

Podmornice na nuklearni pogon Severodvinsk i Orel ispalile su krstareće rakete Kalibr i Granit na udaljenost od oko 170 km na metu

Ilustrativna fotografija

 Handout/Russian Defence Ministry/AFP

Podmornice na nuklearni pogon ruske Sjeverne flote lansirale su krstareće rakete na morske ciljeve u sklopu vježbi u Barentsovom moru, izvijestile su u srijedu ruske novinske agencije pozivajući se na priopćenje flote.

"Krstareće rakete nuklearnih podmornica ... Sjeverne flote gađale su morske ciljeve u Barentsovom moru", izvijestila je novinska agencija TASS.

Podmornice na nuklearni pogon Severodvinsk i Orel ispalile su krstareće rakete Kalibr i Granit na udaljenost od oko 170 km na metu simulirajući odvajanje neprijateljskih desantnih brodova, objavila je novinska agencija Interfax.

"... Borbena vježba je uspješno završena", navodi Interfax citirajući priopćenje flote. "Raketno oružje koje se koristi još je jednom potvrdilo svoje inherentne karakteristike i visoku pouzdanost."

Područje ispaljivanja projektila bilo je unaprijed zatvoreno za civilnu plovidbu i letove.

Barentsovo more, dio Arktičkog oceana, nalazi se uz sjeverne obale Norveške i Rusije i podijeljeno je između norveških i ruskih teritorijalnih voda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 08:57