UZBUNA

Ruski MiG-ovi iznad Ukrajine nose rakete za ‘posebne prigode‘, čini se da je otkriveno što im je meta

Ratno zrakoplovstvo Ukrajine reklo je da su najmanje dva Kinžala ispaljena, međutim kijevske su vojne vlasti rekle da glavni grad Ukrajine nije bio meta napada

Posljedice napada dronovima na Kijev

 Roman PILIPEY/AFP

Rusija je u četvrtak izvela napad bespilotnim letjelicama na glavni grad Ukrajine Kijev, uzrokujući štetu na civilnoj infrastrukturi, rekli su gradski dužnosnici.

Više od desetak jurišnih bespilotnih letjelica iranske proizvodnje primijećeno je iznad grada, od kojih je većina oborena, rekao je Serhij Popko, čelnik lokalne vojne uprave.

U višesatnom udaru oštećeno je oko 20 automobila i plinska cijev u jednoj stambenoj četvrti, a krhotine su pronađene i na jednom dječjem igralištu, dodao je.

image

Posljedice napada dronovima na Kijev

Roman PILIPEY/AFP
image

Posljedice napada dronovima na Kijev

Roman PILIPEY/AFP
image

Posljedice napada dronovima na Kijev

Roman PILIPEY/AFP

Novinski portal Kyiv Independent piše da su se sirene za zračnu opasnost oglasile čim su eksplozije počele odjekivati glavnim gradom Ukrajine.

Ratno zrakoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine reklo je da su se sirene oglasile jer je u zraku viđen borbeni zrakoplov Mikoyan MiG-31, zrakoplov koji nosi balističke rakete Kinžal. Ratno zrakoplovstvo Ukrajine reklo je da su najmanje dva Kinžala ispaljena, međutim kijevske su vojne vlasti rekle da glavni grad Ukrajine nije bio meta napada Kinžalima te da protuzračna obrana grada nije aktivirana.

Serhij Popko rekao je da su eksplozije koje su se u Kijevu čule mogle biti posljedica probijanja zvučnog zida u režiji Kinžala.

Kyiv Independent piše da su se eksplozije čule i u gradu Starokostjantivu na zapadu Ukrajine u kojoj se nalazi jedna zračna baza ukrajinske vojske.

Na društvenim su se mrežama pojavili napisi da je ta vojna baza napadnuta Kinžalima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 13:11