IZNENAĐENJE U SUSJEDSTVU

Sloveniju zahvatilo snažno nevrijeme, padala i jaka tuča: Radarske slike otkrivaju kako se kreće

Zasad nema dojava o većoj materijalnoj šteti, ali tuča je zabilježena u raznim dijelovima zemlje

Olujni sustavi nad Slovenijom

 Neurje.si/

Sloveniju su na ovaj sparan i vruć dan iznenadila dva olujna sustava. Jedan od njih se premjestio preko zapadne Slovenije, no već je oslabio, a nešto kasnije se nad središnjom Slovenijom stvorila nova olujna linija koja se sada pomiče prema istoku. Zbog mogućnosti nevremena je za dio zemlje izdano narančasto upozorenje, a za cijelu je zemlju na snazi narančasto upozorenje i zbog velikih vrućina, prenosi 24ur.

Vremenski sustav koji se formirao nad sjeveroistočnom Italijom zahvatio je uglavnom sjeverozapadnu Sloveniju i oslabio, a zbog same organizacije tog sustava još ponegdje može biti jačih udara vjetra, pojasnio je dežurni prognostičar Luka Ravnik iz slovenske Agencije za okoliš.

- Zapadno od Ljubljane formirala se nova olujna linija. Taj se sustav sada kreće prema istoku, rekao je.

Kako prenosi Neurje.si, nevrijeme je donijelo jake udare vjetra, pljuskove, a ponegdje i jaku tuču.

Oluje se sada iz jugozapadnog dijela zemlje kreću prema sjeveroistoku. Zasad nema dojava o većoj materijalnoj šteti, ali tuča je zabilježena u raznim dijelovima zemlje, javlja N1 Slovenija.

I u idućim danima i Sloveniju čekaju velike vrućine, zbog čega je moguće i nevrijeme.

- Budući da će u blizini sjeverno i zapadno od naših mjesta biti slabijeg vremenskog poremećaja, u subotu će biti nešto povećana vjerojatnost za pojavu nevremena, osobito u sjevernoj polovici zemlje, pojasnio je Ravnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. srpanj 2024 07:16