STIŽE OLUJNA FRONTA

Snažno nevrijeme s tučom poharalo Srbiju, dva muškarca pogodio grom, a na snazi je novo upozorenje: ‘Spremite se!‘

Nevrijeme je zahvatilo dijelove zemlje, a na najjačem udaru našao se Gornji Milanovac

Srbija

 /Instagram

Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je za poslijepodne grmljavinsko nevrijeme za dijelove jugozapadne, središnje i jugoistočne Srbije. U naredna dva sata na teritoriju Beograda, Moravičkog okruga, Ljiga i Lazarevca, ali i na Sjeveru Srbije, odno sno u Vojvodini, očekuje se jako nevrijeme s pljuskom, grmljavinom i tučom.

Nevrijeme je već zahvatilo neke dijelove zemlje, a na najjačem udaru našao se Gornji Milanovac.

Nedugo zatim na društvene mreže su počele pristizati fotografije i video snimke jakog pljuska praćenog vjetrom i tučom koja je zabijelila tlo suvoborskih i rajačkih sela.

Slična situacija zabilježena je i u Lazarevcu, gdje su se stvorile bujice. Jak pljusak sručio se na ovaj grad i okolna sela, a na snimkama se može vidjeti i tuča, prenosi Blic.

Jako nevrijeme pričinilo je veliku štetu na poljoprivrednim usjevima, ali i na pojedinim lokalnim cestama.

U milanovačkom selu Ugrinovci došlo je i do prometne nesreće kada je jedno vozilo sletjelo s ceste uslijed.

Tuča je pala i u selima Pranjani, Kostunici, Brezna i Leušići.

Trenutačno kiša pada i u Beogradu.

Tijekom poslijepodnevnih sati u mjestu Rimski most u okolini Ivanjice, dvojicu muškaraca udarila je munja dok su brali maline. Riječ je o muškarcima u dobi 26 i 65 godina, javlja Blic.

"Dvije muške osobe uz pratnju Službe Hitne pomoći iz Ivanjice dovedene su na hitni prijemni odjel OB Čačak nakon, kako su kazali, udara groma. Oba pacijenta su stabilnih vitalnih parametara, u tijeku je njihova dijagnostika nakon inicijalnog zbrinjavanja", potvrđeno je u bolnici.

Nakon udara munje muškarci su neko vrijeme bili u nesvijesti, a na lice mjesta izašla je ekipa Hitne pomoći iz Ivanjice i zbrinula ozlijeđene, nakon čega su prebačeni u bolnicu.

U većem dijelu Srbije na snazi je narančasti meteoalarm zbog grmljavine, u nekim dijelovima i zbog kiše, ali i visoke temperature. U Bačkoj, Banatu i Srijemu na snazi je žuto upozorenje, piše Kurir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. srpanj 2024 16:27