NEVIĐENE SCENE S FRONTE

Snimljen trenutak kada je ukrajinski dron poslan da ubije ruskog vojnika. Ubrzo se vratio - s ključnom porukom

Operater ukrajinskog drona se sažalio nad njim i bacio mu bocu vode i poruku s uputama kako može doći na sigurnost

Ruski vojnik

 Screenshot Youtube, Bataljun К-2 54. Brigada/

Ukrajinski bataljun na prvoj crti bojišnice snimio je kako je dron spasio ozlijeđenog ruskog vojnika, a snimku su objavili na nekoliko različitih društvenih mreža ovoga tjedna. Na Telegramu snimka traje duže od 18 minuta, a na njoj se vide napeti izrazi lica ozlijeđenog ruskog vojnika i sasušena krv na njegovom licu. Operater drona odlučio je ne ubiti ozlijeđenog ruskog vojnika, a umjesto toga mu je spustio vodu i poruku, te ga kasnije odveo do ukrajinskog rova.

Ne zna se gdje je i kada snimka nastala, no čini se da se radi o Donbasu u istočnoj Ukrajini. Telegraph piše i da bi ovaj video mogao biti dio novačenja u ukrajinsku vojsku.

Snimka počinje scenom u kojoj ukrajinski dron skenira ruski rov nakon napada tražeći preživjele. Zatim vidi ozlijeđenog ruskog vojnika. Ukrajinski je dron bacio granatu blizu ozlijeđenog Rusa, no nije ga ubio. Kasnije se dron vratio i otkrio da je vojnik otpuzao do zemljanog luka te sada leži na leđima i moli da ga poštede. Operater ukrajinskog drona se sažalio nad njim i bacio mu bocu vode i poruku s uputama kako može doći do ukrajinskih linija i do sigurnosti. Na snimci se zatim vidi kako se ruski vojnik prekriži i maše ukrajinskom dronu u znak zahvale, a zatim popije vodu.

Zatim iz džepa vadi špricu i ubrizgava si lijek protiv bolova. Nakon što je skupio nešto snage, oteturao je iz rova u Ničiju zemlju. Ozlijeđeni ruski vojnik je uz navođenje ukrajinskog drona naposljetku stigao do ukrajinskih rovova i tamo se iscrpljen srušio, nakon čega se predao se dvojici ukrajinskih vojnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 10:12