OPASNA CIKLONA NAM SE PRIBLIŽAVA

SNJEŽNI KAOS U EUROPI Nevrijeme ostavilo domove bez struje, a aute zarobljene...

Neki vozači u Britaniji proveli su noć u svojim automobilima a tisuće domova na sjeveru Engleske ostalo je bez struje




23:18 NOVO Policija je u subotu pozvana da obuzda bijesne nesuđene putnike na glavnim londonskim željezničkim kolodvorima jer su zbog tehničkih problema otkazane stotine vlakova.

Direktor željeznice Robin Gisby ispričao se zbog "strašnog poremećaja prometa" zbog kojega su deseti tisuća putnika obaviješteni da im je bolje na put krenuti autobusom ili autom.

Djelomično zatvaranje dvaju najvećih kolodvora u Velikoj Britaniji dogodilo se istovremeno kad i prvi udar hladnog vremena. Meteorolozi upozoravaju da će temperatura znatno pasti, u nekim dijelovima Škotske čak i na -10.

Do zastoja je došlo zato što božićni radovi na pruzi nisu završili u predviđenom roku.





-------------------------------------------------------------

Snježno nevrijeme zahvatilo je sjeverne i središnje dijelove Britanije u kojoj su 10-ak centimetara snijega i led stvorili probleme u prometu, a očekuje se i novi snijeg.

Snijeg je pao i na jugozapadu Njemačke a u višim dijelovima Schwarzwalda očekuje se i do 40 centimetara novoga snijega.

Neki vozači u Britaniji proveli su noć u svojim automobilima a tisuće domova na sjeveru Engleske ostalo je bez struje. U petak navečer i subotu ujutro zbog snijega su bile zatvorene i zračne luke Liverpool i Leeds Bradford.

Za Britaniju je izdano narančasto upozorenje a vozači su upozoreni na mogućnost da se otopljeni snijeg tijekom noći, s padom temperature, zaledi i stvori nove probleme u prometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:29