VELIKA VJEŽBA

Srpska vojska upravo pokazuje mišiće, Vučić u ekstazi: ‘Jedni smo od najnaoružanijih u Europi!‘

‘Znam 15 zemalja koje zajedno imaju tenkova koliko i mi‘, poručio je Vučić

Vojna parada u Batajnici

 Screenshot Instagram/odbrana I Vojska/

Vojska Srbije upravo održava vježbu pod nazivom "Zastava 2024" povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" prikazano je brojno suvremeno naoružanje i vojna oprema, a ovom ovom vojnom spektaklu prisustvuje i Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

- Želim se zahvaliti svim gostima i reći da sam ponosan na vojsku i na sve što smo napravili. Iako sam netko tko uvijek kritizira, normalno je da sam na mnoge stvari ponosan. Ne postoji ni jedna stvar na koju sam ponosan kao što sam na vojsku. Plaća vojnika bila je prije deset godina 330 eura, a danas je još malo pa četiri puta veća. Danas imamo 4 i pol puta više dronova prikazano nego prošli put - rekao je Vučić, prenosi Blic.

- Po broju operativnih i ispravnih tenkova mi smo prvi ili drugi u Europi. Znam 15 zemalja koje zajedno imaju tenkova koliko i mi. Bio sam ovdje 2013. godine i o ovome nismo mogli ni sanjati. Nitko nije pokazao HQ-17, imamo nove radare... Pedeset posto je mjesto proizvodnje Srbija i to nas čini jednom od najnaoružanijih vojski u Europi proporcionalno po broju stanovnika - poručio je Vučić u Batajnici.

Među ostalima Batajnicom su prodefilirali i pripadnici 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade, odreda Kobri, izviđačkih četa, zatim pripadnici Prve, Druge, Treće i Četvrte brigade, kao i Komande za obuku.

Pokazani su i borbeni helikopteri mi-35, poznati i kao "leteći tenkovi" i "vatrene kočije", a nebo iznad Batajnice ‘parali‘ su i "mig 29", "orao", "galeb" te brojni drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:29