‘VUČIĆ ISPREGOVARAO‘

Srpski tabloid o Vučićevoj posjeti Dubrovniku: ‘Majstor geopolitike! Izveo je dribling, pogledajte što piše ruski Sputnjik‘

Informer piše da je na inicijativu Vučića iz zajedničkog teksta Deklaracije izbačena točka o obaveznom uvođenju sankcija Rusiji

Aleksandar Vučić

 Michal Cizek/Afp

U Dubrovniku će na summitu Ukrajina - Jugoistočna Europa sudjelovati i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, iako je predsjednik prvobitno poslao svog ministra vanjskih poslova Marka Đurića da zastupa Srbiju kao njen najviši predstavnik. Zbog toga je Dubrovačka deklaracija, koju će potpisati premijer Andrej Plenković, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski i 12 predsjednika Vlade i države jugoistočne Europe, morala u zadnji tren biti izmijenjena kako bi kao jednog od potpisnika izjave sadržavala ime i prezime Aleksandra Vučića.

Tim je povodom srbijanski tabloid Informer objavio tekst u kojem Vučića nazivaju ‘velemajstorom geopolitike‘, a pišu i da je on ‘izveo dribling za Dubrovnik‘.

Informer piše da je ‘na inicijativu predsjednika Srbije iz zajedničkog teksta Deklaracije, koji bi sudionici summita Ukrajina - Jugoistočna Europa u Dubrovniku trebali potpisati, izbačena točka o obaveznom uvođenju sankcija Rusiji‘.

Pišu i, pozivajući se na ruski Sputnjik, da je iz teksta izbačena i rečenica o ‘obveznoj vojnoj podršci Ukrajini‘. Dodaje se i da je Vučić ispregovarao da u tekstu piše da je mirovni plan Zelenskog tek jedan od predloženih planova za rješavanje krize u Ukrajini, a ne jedini mogući plan.

Također se spominje i da Srbija neće potpisati Deklaraciju ako se na taj dokument potpiše i Vjosa Osmani, koji Informer naziva ‘predsjednicom lažne države Kosovo‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. listopad 2024 15:24