BALKANSKA VEZA

Srpski tajkun oprao novac narko bossu

Srpska policija ima dokaze da je srpski tajkun Miroslav Mišković, vlasnik Delta holdinga, oprao oko 100 milijuna eura najtraženijeg srpskog bjegunca, narko bossa Darka Šarića. Njega je jučer u svojstvu građanina ispitala policija u Beogradu, ali on je negirao da ima bilo kakve poslovne veze s bjeguncem, piše Blic .

Također je policiji rekao da nije vlasnik tvrtke "East Europe Investment Fund", iako istražni organi Srbije posjeduju dokumente koji su potvrđuju. Sumnja se također da je Mišković i prikriveni vlasnik tvrtke "Great Investment Corporations" s Cipra.

Dvije navedene tvrtke i Miroslava Miškovića povezuje Tatjana Jeronimides, direktorica i odgovorno lice u Miškovićevoj tvrtki Hameslade s Cipra. Upravo je ona davala naloge za isplate s računa dviju tvrtki na račun tvrtke Financial Angels, u vlasništvu odbjeglog Šarića.

Srpsko tužiteljstvo za organizirani kriminal optužilo je Darka Šarića koji je u bijegu za preprodaju 2,7 tona kokaina, a nedavno i za pranje novca.

Bečki list objavio je da je Šarić preko off-shore tvrtki u Lihtenštajnu na račune Hypo banke uložio 100 milijuna eura.

Također je poznato da je Darko Šarić imao i hrvatsku putovnicu na ime Tomislav Savatović izdanu 2007. u hrvatskom konzulatu u Tuzli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:39