PALA UHODANA BANDA

Stanare luksuznih vila bi uspavali, a onda krenuli u lov na milijune... Policija objavila snimku: ‘Pogledajte kako operiraju‘

U nedjelju su vlasti priopćile da su uhićena dva muškarca i jedna žena, optuženi za pljačku barem 22 luksuzne kuće

Španjolska policija je objavila snimke krađe i uhićenja

 X/Guardia Civil

Španjolska policija godinama je pokušavala uhvatiti počinitelje niza pljački na Ibizi koje su slijedile isti obrazac. Kasno u noći, dok su stanovnici spavali, lopovi bi odjeveni u crno i prekrivenih lica ulazili u najluksuznije domove. Iz njih bi izlazili s ukradenim predmetima vrijednima tisuće eura, prenosi The Guardian.

Žrtve su opisivale osjećaj omamljenosti nakon buđenja uz povraćanje i vrtoglavicu, zbog čega je policija posumnjala da su koristili neku vrstu plina koja izaziva pospanost. U nedjelju su vlasti napokon priopćile da su uhićena dva muškarca i jedna žena, optuženi za pljačku barem 22 luksuzne kuće u razdoblju od pet godina.

Objavili su i jednu snimku krađe, navodeći da bi počinitelji žurno napustili domove u slučaju da su bili uhvaćeni.

Vijest je stigla tjedan dana nakon što je vila koju je unajmio bivši radijski voditelj Nick Grimshaw, navodno bila jedna od meta pljačkaša, dok su njegova obitelj i prijatelji spavali. Policija nije potvrdila jesu li uhićeni povezani s tim incidentom.

Priopćeno je da su krađe trajale od 2019. godine, tijekom kojih su otuđili oko 548.500 eura u ukradenim predmetima.

Otkrili su počinitelje nakon što su locirali nekoliko ukradenih vozila, a onda je uslijedila racija imanja na kojem su pronađeni luksuzni satovi, nakit, dizajnerske sunčane naočale i torbice, koje su bile prijavljene kao nestale u spomenutim pljačkama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:47