ODJEKUJU DETONACIJE

Stotine Shaheda gore u Rusiji, napadnuto i skladište sa sjevernokorejskim oružjem, javili se iz Kijeva: ‘Točno u cilj!‘

U napadnutoj ruskoj bazi navodno je pohranjeno oko 400 jurišnih dronova

Ilustrativna fotografija

 Not Supplied/willwest News/profimedia

Ukrajinska vojska napala je jučer bazu u kojoj su pohranjene iranske bespilotne letjelice tipa Shahed, koje Rusija koristi za svakodnevne napade na Ukrajinu. Baza se nalazi u blizini sela Oktjabrskij u ruskom Krasnodarskom kraju, prenosi Kyiv Independent.

Teheran je Moskvu opskrbio tisućama dronova kamikaza tipa Shahed od početka rata 2020. Rusija je u rujnu napala Ukrajinu s više od 1300 takvih bespilotnih letjelica, a lansirala ih je tijekom cijelog mjeseca svakodnevno.

U napadnutoj ruskoj bazi navodno je pohranjeno oko 400 jurišnih dronova, a napad su izvele ukrajinska mornarica i jedinice Službe sigurnosti Ukrajine.

Glavni stožer je priopćio da je zabilježena naknadna detonacija nakon napada, prenosi Kyiv Independent. Dodaje se da je zabilježen ‘točan pogodak u cilj‘.

- Uništenje baze za skladištenje Shaheda značajno će smanjiti sposobnost ruskih okupatora da teroriziraju civile u ukrajinskim gradovima i selima, ističe se u priopćenju Glavnog stožera.

Tijekom noći 9. listopada ukrajinska bespilotna letjelica pogodila je i zapalila i rusko skladište oružja u kojem se skladištilo sjevernokorejsko streljivo u Brjanskoj oblasti.

U tom su skladištu bili pohranjeni projektili i topničko oružje, uključujući i ono iz Sjeverne Koreje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2024 09:17