ŠOKANTAN ZLOČIN

STRAVA U BIH Oteli 15-godišnju djevojčicu ispred škole, tri dana držali je zatočenu i silovali

Majci je rekla da je, kada se u zatočeništvu probudila, ležala među otimačima gola i krvava
 Branimir Boban/CROPIX

Trojica mještana dobojskog povratničkog naselja Hodžići 28. listopada ispred Osnovne škole namamili su 15-godišnju I. H., uvukli je u automobil i odvezli u naselje Lohinja Gornja, gdje su je, prema riječima njenog oca Osmana, zatočenu držali tri dana te je pijani više puta silovali , javlja Dnevni avaz.

Zbog pretrpljenog šoka, učenica već desetak dana ne ide u školu, a zbog prijetnji roditeljima ni ostalo dvoje djece ne pohađa nastavu. Otac tvrdi da su mu kćer oteli S. Č. (34), Z. M. (51) i H. R. te jedna žena kojoj nije zapamtio ime.

- Iako sam nestanak djeteta prijavio iste večeri, tek nakon tri dana su mi iz CJB Doboj javili da dođem po kćerku. Ona sada ne može spavati, ustaje i viče 'Pustite me'. Nije nam ispričala sve što je doživjela, ali je majci rekla da je, kada se u zatočeništvu probudila, ležala među njima gola i krvava - ispričao je otac na saslušanju u Policijskoj postaji.

Iako je namjeravao kćerku odvesti na ginekološki pregled, nije uspio jer od policije nije mogao dobiti zapisnik. Umjesto zapisnika, tvrdi da je dobio šamar. Protiv policajca koji ga je ošamario će, kako kaže, podnijeti tužbu.

Direktor škole potvrdio je da učenica I. H. desetak dana ne dolazi na nastavu, kao ni dvoje manje djece Osmana Huskića. O slučaju je obaviješten Centar za socijalni rad.

I majka djevojčice potvrdila je da je kćerka silovana na najbrutalniji način, kao i to da su to učinili ljudi iz susjedstva koji sada njoj i suprugu šalju prijeteće SMS-ove, s čime je policija u Doboju upoznata, piše Dnevni avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 17:13