MILIJUNI PREGLEDA

Svi pričaju o ‘anti-seks‘ krevetima na Olimpijadi, ali on se bacio na djela: Ušao u sobu, nije oklijevao ni jedne sekunde...

Okvir se nije niti pomaknuo iako je Irac Rhs prema krevetu bio nemilosrdan

Irski gimnastičar testira krevet

 Instagram/

Velike kontroverze izazvali su kartonski kreveti za sportaše na Olimpijskim igrama u Parizu. Napravila ih je japanska tvrtka Airwave, a njihova je prednost što se mogu vrlo lako transportirati, iznenađujuće su čvrsti te mogu izdržati tri ili četiri osobe koje skaču po njima.

Pojavila se teorija da je riječ o antiseks krevetima jer su preslabi da bi izdržali bilo kakvu vrstu intimnog odnosa, ali je takva glasina opovrgnuta. Kreveti kojima se podržava ekološka održivost nakon Pariza će se reciklirati ili donirati.

Neki sportaši već su testirali ‘antiseks krevete‘, koji su se koristili i na prethodnim Igrama u Tokiju, a među njima je i irski olimpijac čija je snimka postala viralna.

GImnastičar Rhys McClenaghan pokazao je da su okviri kreveta puno čvršći nego što se reklamiralo.

- Opet na Olimpijskim igrama imamo kartonske antiseks krevete. Kad sam ih zadnji put testirao, izdržale su moje skakanje. Možda ipak nisam bio dovoljno rigorozan, rekao je.

Zatim je krenuo skakati po krevetu, izvodio stoj na rukama i salto. Okvir se nije niti pomaknuo iako je Irac Rhs prema krevetu bio nemilosrdan.

Prije njega slično su učinili britanski skakač u vodu Tom Daley i izraelski igrač bejzbola Ben Wanger. Krevet je izdržao svaki skok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. kolovoz 2024 12:36